cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CRISIS DADOLESCNCIA

"X-Men: Fnix oscura" arranca amb un prleg als anys 70 per presentar la nena Jean Grey que, desprs dun accident de circulaci en qu moren els seus pares, s adoptada pel doctor X-Charles Xavier (James McAvoy) grcies a les seves dots extraordinries. Un salt en el temps ens porta desprs al s. XXI i ens trobem una adolescent Jean Grey (Sophie Tuner) que tindr loportunitat de participar en una missi arriscada dels X-Men per salvar la tripulaci dun coet de la NASA enviat a lespai que ha perdut el control. Els X-Men, sempre al rescat de la naci americana i del seu president, han denllestir el rescat en un temps rcord ja que una erupci solar est a punt de destruir la nau. Grey es jugar la vida per tornar a buscar un tripulant que han oblidat i grcies als seus poders sembla desactivar el nvol estellar destructor.

En realitat, grcies a entrar en contacte amb aquest fenomen i desactivar-lo, Jean Grey percep canvis radicals que li atorguen una fora majscula. Per la seva rbia interior lempeny a tenir actituds enfurismades i la seva ira provoca estralls entre els seus companys, especialment pel que respecta a la seva amiga, Raven (Jennifer Lawrence). Aprofitant el seu estat descontrolat i la manca de rumb vital, una lder aliengena sota les formes humanes dSmith (Jessica Chastain) i que vol destruir la terra la vol utilitzar per als seus malfics fins. Jean Grey viu ara dividida entre les males companyies i els seus amics de sempre, els companys de lescola Xavier, aqu ms que mai, una residncia per a nens especials a lestil de lescola de bruixeria i mgia Hogwarts de la saga Harry Potter.

No cal dir que largument sacosta quasi exclusivament a una pura trama sobre les crisis de ladolescncia. La protagonista arrossega un ferida interna que la transforma en una noia trencada. Lempaita un trauma dinfantesa que, combinat amb els neguits que li provoca lorfenesa i la seva adopci, rep una forta sotragada quan en un inesperat gir de gui els records dinfncia es veuen alterats pel que fa al desenlla de laccident viari. Una trama senzilla focalitzada en un conflicte intern que converteixen a Jean Grey en una jove rebel sense causa. Tot gira al voltant del mn interior convuls de la noia, escindida ara bsicament entre fer el b o el mal, triar entre all correcte i all incorrecte, temptada pel costat fosc de la fora o tendent a ls benfic del seu superpoder.

Un film que parla de les pors i incerteses en una edat crtica, determinant per caure del costat dels dolents o, per altra banda, retornar al cam del seny i les ensenyances del padrastre-tutor Xavier. Si tot aix s fora elemental, el dems s pur farciment, com quan els mutants deixen ser percebuts com uns superherois heroics per culpa dels danys ocasionats pel comportament agressiu de Jean Grey. Aix el desenlla resulta ben previsible amb una sonora traca final en un tren en marxa en qu entraran en collisi els diversos fronts en joc: els mutants condemnats ara a lostracisme popular, els cossos de seguretat i les forces invasores aliengenes. La darrera entrega de la franqucia dels mutants de Marvel sha quedat en simples batusses i maldecaps de pati descola.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 618

Una crtica de Joan Millaret Valls

15 de juny de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small