cinema catal� . caT
Notícies anteriors
AL FINAL DE LESCAPADA

Es referma la consolidaci del director xins Diao Yinan amb El lago del ganso salvaje desprs dun eficient film de gnere negre, Black Coal (2014). Aquest moment de plenitud arriba desprs duna trajectria com a guionista per a cineastes com Shi Runjiu o Zhang Yang i un lluny debut en el llargmetratge amb Uniform (2003) que aniria seguit de Night Train (2007). Desprs de competir al passat Festival de Canes arriba ara als cinemes el film xins El lago del ganso salvaje, un trepidant relat policac protagonitzat per un gngster acabat de sortir de la pres, Zhou Zenong (Hu Ge).

De seguida, Zhou es veu enemistat amb una altra fracci de la mfia del robatori de motocicletes i, alhora, es veu assetjat per la policia, la qual ha posat un alt preu al seu cap, estimulant la seva delaci. Aquesta cacera desesperada provoca que Zhou busqui ajuda en una antiga novia, Liu Aiai (Gwei Lun Mei), ara prostituta en una zona desbarjo del llac que dna ttol al film. Enmig daquest embolic, Zhou intentar fer entrar en el joc a la seva dona, de qui shavia separat, marxant de casa.

El lago del ganso salvaje s un estimulant i virulent thriller fatalista, fet de tracions, persecucions i enfrontaments. Zhao protagonitza una escapada al lmit, fugint sempre de tots els perills i de les rateres que li paren, en una mena de cursa esbojarrada en un laberint sense sortida ni escapatria. Enmig daquest trama que avana sense respir, diferents flashbacks densifiquen i espesseixen encara ms aquesta cursa particular per salvar la pell que es solapar amb records del passat.

I ms enll dun thriller vertigins i enrevessat, El lago del ganso salvaje serveix tamb com a retrat social duna Xina en transformaci. s un univers catic mostrat a travs dun turbulent passeig per les zones fosques de les grans ciutats, amb barris populars i carrerons atapets de poblaci marginal, on imperen timbes illegals i tota mena de tripijocs. Encara que tamb ens deixa una singular seqncia de ball popular amb coreografia collectiva amb la gent amb bambes amb llumetes al ritme duna can dels Boney M.

El lago del ganso salvaje de Diao Yinan compta amb un treball de direcci de gran vistositat, amb una posada en escena en molts moments prodigiosa, amb seqncies de gran elegncia i sofisticaci, i moments banyats de colors saturats de ne que accentuen el to ms hipntic del film. Una mostra esplndida de cinema negre de petits gngsters ple de tensi, nervi i, tamb, petjada social. Un nou exemple de lexcellncia dun novssim cinema xins.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 479

Una crtica de Joan Millaret Valls

4 de febrer de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small