cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DIAMANTS, APOSTES I CISTELLES

Produts per Martin Scorsese, els germans Josh i Benny Safdie estrenen a la plataforma Netflix el film de cinema negre Diamantes en bruto desprs dun frentic thriller Good Time (2017) protagonitzat per Robert Pattinson. El film sobra en una mina etop quan desprs dun accident laboral uns miners aprofiten la confusi per extreure un diamant en brut duna galeria. Aleshores, a travs dun pla impossible, es du a terme un recorregut que neix en linterior de la pedra i desemboca en el colon del que ser el protagonista del film, Howard Ratner (Adam Sandler).

Aquest itinerari mineral que acaba sent orgnic, ms enll de connectar Etipia amb Nova York, esdev una bona radiografia de labast global del film que situa lambici pel diner fcil en el centre del relat. Aix la maquinria del thriller es posa en marxa amb un Howard Ratner que especula fer-se milionari amb la venda de la roca de diamant sense polir. Vol collocar aquesta gema en brut a un amic seu, un jugador de la NBA, KG - Kevin Gartnet, fent de si mateix - mentrestant Ratner s perseguit per un petit mafis, el seu cunyat Arno (Eric Bogosian), per culpa dun deute pendent.

Ratner ordeix un pla mestre per fer-se ric, per aquest pla no s gens senzill. Es tracta duna aposta molt arriscada, jugar a tot o res, i ha de jugar en diverses bandes. Ha desquivar els seus perseguidors, enredar a KG i gestionar alhora els seus maldecaps domstics, amb una dona i fill, mentre surt amb una amant, Julia (Julia Fox), cmplice dels seus tripijocs. En aquesta juguesca, sempre al llindar del precipici, la cobdcia est a punt dengolir-lo. I s que qui juga amb foc, al final es crema.

Els germans Safdie imprimeixen un ritme endimoniat a Diamantes en bruto un film que avana a velocitat de vertigen. Ratner, bellugads i nervis, senfronta a contratemps constants, defraudant a tort i a dret mentre compra i ven, sempre estomacat i apallissat mentre aconsegueix esmunyir-se a cada nou revs. Un film amb una planificaci trencada, febril, amb una cmera agitada, sempre en moviment. Una resoluci visual adient per una trama tan enrevessada com endimoniada, un immens cabdell de difcil resoluci.

Tamb ens sorprn una actuaci estratosfrica dAdam Sandler grcies a una caracteritzaci magistral. Tan murri com pattic, viu i convincent per alhora vulnerable, sobrepassat pels esdeveniments. Un personatge que encomana certa tendresa i compassi com tots els illusos i visionaris atrapats en seu propi miratge, conqueridors de lintil.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de Diamantes en bruto

lectures: 489

Una crtica de Joan Millaret Valls

4 de febrer de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small