cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JUSTCIA VENJATIVA

"Cuestin de justicia" s una pellcula nord-americana de Destin Daniel Cretton inspirada en fets reals recollits en el llibre de ladvocat Bryan Stevenson, Just Mercy: A Story of Justice and Redemption publicat el 2014. Stevenson (Michael B. Jordan) s un jove advocat de color en prctiques, graduat per Harvard, que es desplaa a Alabama interessat pels casos dels presos en el carrer de la mort com Herbert Richardson (Rob Morgan), Anthony Ray Hinton (OShea Jackson Jr.) o Walter McMillian (Jamie Foxx).

Ajudat per una activista local, Eva Ansley (Brie Larson), Stevenson sha proposat assessorar- los i oferir-los defensa lletrada quan aquests reus sovint han patit els serveis dadvocats incompetents o negligents pel fet de no tenir recursos per pagar-se una bona representaci legal. Per el film es centrar bsicament en el cas de Walter McMillian, condemnat a mort el 1987 per lassassinat duna jove de 18 anys, crim que va causar una gran commoci en la comunitat local.

Apressats per la resoluci del cas, McMillian va ser la vctima propiciatria dun judici farsa en qu va ser condemnat sense proves, grcies noms al testimoni incriminatori dun pres com, Ralph Myers (Tim Blake Nelson), que va declarar en contra de lacusat a canvi dun favor en el tracte penitenciari. Ladvocat Stevenson, sol davant el perill, es veur atrapat en una teranyina judicial que, en realitat, amaga una cega maquinria de venjana.

Aquest film s un bon compendi de films judicials i, concretament, daquells que toquen la pena capital aplicada en determinats estats dels Estats Units. Un thriller judicial que compta amb el rerefons persistent de la discriminaci pel color de pell i, tamb, per lorigen pobre dels acusats. El film reivindica obertament lassociaci de lletrats co-fundada pel mateix Stevenson dedicada a ajudar als ms desfavorits proporcionant-los defensa jurdica. I aborda, com no, el tema de la salvatjada de la pena de mort des dun posicionament doposici frontal.

El film est ambientat a Monroeville, Alabama, ciutat bressol del clssic literari Matar un rossinyol de Harper Lee, una lectura emblemtica del sentit de la justcia justa i equitativa, encarnat en la figura honesta i valenta dAtticus Finch. Un referent ineludible que es fa present de forma ben irnica en el film ja que esbossa que els anys 90 del segle passat el seu llegat s noms paper mullat, un simple reclam turstic duna ciutat en qu, a lhora de la veritat, el racisme seguia enquistat tant en la societat com en les seves institucions.

Tot i una realitzaci daparena senzilla, amb una factura visual de telefilm, la direcci de Destin Daniel Cretton es mostra tan eficient com convincent. El resultat s un slid melodrama judicial, contingut per punyent, sustentat tamb en un esplndid treball interpretatiu de tot el repartiment.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 447

Una crtica de Joan Millaret Valls

2 de març de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small