cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DESPERTAR SEXUAL CURTCIRCUITADOR

Desprs de lensulsiada del seu treball en sl americ The Death and Live of John F. Donovan (2017), el canadenc Xavier Dolan va presentar a la darrera edici del Festival de Canes "Matthias & Maxime". Dolan, jove prodigi, enfant terrible, ha estat un autor sempre mimat per Canes, on ja havia participat en nombroses ocasions en competici, cas de Mommy(2014) o Juste la fin du monde (2016). Dolan reflecteix a Matthias & Maxime la histria de dos amics dinfncia que desprs de besar-se durant el rodatge dun curtmetratge amateur no podran escapar daquest bes en el futur, com lempremta inesborrable dun pecat original.

Xavier Dolan, que ha tornat a rodar al Quebec, recrear aquest episodi duna colla damics de joventut que b podria ser autobiogrfic, ja que el mateix Dolan es reserva per un dels papers principals, el Maxime del ttol, amb el tret distintiu afegit duna taca de naixement en el rostre. Laltre copratogonista daquesta romntica histria damistat i imprevist i desbordant enamorament entre dos amics s el Matthias del ttol, interpretat per Gabriel dAlmeida Freitas.

El film s la histria dun bes que far tremolar una estreta amistat fundada des de la mateixa infncia i que provoca el despertar dun desig sexual inesperat, una pulsi homosexual reprimida. Un sotrac que els empaitar vagin on vagin, encara que cadasc intenti refer la seva vida a la seva manera. Aix Maxime vol escapar a Austrlia, fugint tamb duna mare amb la que no sentn, mentre que Matthias sha casat i ha creat la seva prpia cllula familiar. Un antic bes difcil de gestionar i de pair que en el present dna tamb com a resultat un bonic i llumins melodrama generacional.

Dolan filma amb gran alegria i vivacitat, amb el seu estil inconfusible, sovint amb una cmera amb perpetu moviment, aquests dos ssers que semblen condemnats a romandre units per un fet anod de conseqncies ssmiques en llurs vides. Ara que la tendresa o la sensibilitat que desprn el conjunt es ressent tamb duna fatigosa redundncia per moments que deixa entreveure una cert deix de vanitat i petulncia.

Un film que destaca tamb per un repartiment coral en qu retrobem alguns habituals dels films de Dolan com Antoine Pilon o lactriu Anne Dorval, qui sovint interpreta el paper de mare en els seus films. Cal anotar, tamb, que en aquests moments dexcepcionalitat que viu lexhibici cinematogrfica a causa de la crisis sanitria provocada pel coronavirus, la distribudora Avalon preestrenar Matthias & Maxime aquest darrer cap de setmana de mar a la plataforma de cinema en visi Filmin abans de que el film arribi a les pantalles de cinema.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 500

Una crtica de Joan Millaret Valls

27 de març de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small