cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA SEDUCTORA NGEL DE LA MORT VINGUDA DE L’ESPAI

Cal celebrar l’esfor de la distribudora Avalon per portar finalment a les pantalles la pertorbadora i magntica ’Under The Skin’ del londinenc Jonathan Glazer, adaptaci d’una novella de l’escriptor neerlands resident a Austrlia Michel Faber. Es tracta d’un film rodejat d’una certa aura de maleit ja que ha roms durant anys en els llimbs de la distribuci cinematogrfica des de que va comenar a circular pels festivals de cinema l’any 2013.

Scarlett Johansson es fica en la pell d’una extraterrestre molt terrenal que degluteix incauts amants en una espcie de magma de quitr. Ella es passeja pels carrers buits amb una furgoneta engalipant joves solitaris, secundada per un motorista que es desf de cadvers o proporciona cossos que serveixen de carcassa pel visitant aliengena.

Tot forma d’un procs depredador i d’extermini, procs portat a terme de forma maquinal, freda, impersonal. En aquesta batuda d’humans sense manies, el film compta amb una seqncia terrible en qu l’extraterrestre s testimoni silencis i no mou un dit per evitar una tragdia familiar en una platja amb mala mar.

Cinema de cincia ficci sobre aliengenes que es mouen d’incgnit entre nosaltres que juga al fantstic i el horror combinant una mirada feta de quotidianitat amb fragments estilitzats de pura abstracci, tot creant moments tan hipntics com pertorbadors. Tot plegat recolzat en una banda sonora atmosfrica i enigmtica a crrec de Mica Levi.

La criatura de l’espai exterior deixa enrere la ciutat de Glasgow desprs d’una experincia indita amb un passavolant desfigurat i aleshores arrenca un periple errtic mogut per l’intent d’entendre l’espcie humana i ella mateixa. Aquest ngel caigut, ngel exterminador, ara, torbat pels humans, s’emboscar progressivament en una Esccia selvtica, ferstega, en la segona part del film. Un recanvi de paisatge i entorn sota una mirada tellrica i primitiva que funciona com el revers estilstic empantanegat de la primera part.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 426

Una crtica de Joan Millaret Valls

10 de juliol de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small