cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FAULA MODERNA SOBRE LA GENTILESA HUMANA

La reputada cineasta danesa Lone Scherfig responsable de films tan reconeguts com Italiano para principiantes (2001), Wilbur se quiere suicidar (2002) o Una Educacin (2009) - fa el salt internacional amb la coproducci canadenca-europea "La amabilidad de los extraos" on la cineasta debuta en solitari en lescriptura del gui.

Film inaugural del 69 Festival Internacional de Cinema de Berln 2019, La amabilidad de los extraos arrenca amb un breu prleg en qu una mare jove, Clara (Zoe Kazan), sen va de casa amb els seus dos fills, abandonant el marit de matinada. A partir daquest moment tota la trama es situar a Nova York i retrobem els fugitius que es busquen la vida com poden per Manhattan, mancats de recursos i sense un sostre on aixoplugar-se, mentre es revela que escapen dels maltractaments que el pare, agent de policia, infligeix als seus fills.

La vida en la indigncia de Clara i els seus dos nanos sincrustar en un format dhistries creuades i repartiment coral en qu es copsa el bategar de la ciutat a travs de la vida diria de diferents personatges excntrics i pintorescos. Duna banda, una solitria infermera durgncies dhospital, Alice (Andrea Risoboroug), que tamb porta, com pot, un segon treball, una terpia de grup de suport. Altres personatges que conformen aquest mosaic hum sn una desferra humana, Jeff (Caleb Landry Jones), que no t manera de conservar cap treball; o un advocat fracassat (Jay Baruchel) i el seu amic ex-presidiari, Marc (Tahar Rahim).

La amabilidad de los extraos intenta fer un retrat de la pobresa, la solitud, la fragilitat humana o la dura supervivncia a la gran urb. s una mosta de cinema benintencionat que reposa sobre el motiu de les segones oportunitats amb un al desperana i de futur. Un cant a la solidaritat i la fraternitat humana de la bona gent que li dona un aire de comdia social capriana. Un plantejament que lapropa, per, a lestil de les faules i el contes. I s que, al capdavall, no deixa de ser una comdia blanca, amable, tova, feta entre cot fluix.

Es tracta dun cinema de labraada, de la compassi, focalitzat en la gentilesa humana. En aquesta cinema dautoajuda, un restaurant rus, regentat per Marc, esdevindr una espcie depicentre, un punt de trobada, que servir perqu tots els personatges puguin trobar el seu encaix i redrear les seves malmeses vides. En aquest film dextens repartiment destaca especialment el treball interpretatiu de lactriu Zoe Kazan, qui abraa un ample registre dramtic. Tamb sobresurten les maneres despreocupades, cniques i elegants del propietari del local rus, Timofey (Bill Nihgby), perfecte en el seu paper de secundari cmic.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula "La amabilidad de los extraos" que estrena en plataformes de cinema FILMIN.ES, FILMIN.CAT, MOVISTAR+, RAKUTEN, VODAFONE i iTUNES

lectures: 444

Una crtica de Joan Millaret Valls

19 de juliol de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small