cinema catal� . caT
Notícies anteriors
A LA RECERCA DUNA VEU PRPIA

Desprs de passar pel 70 festival de Berln i triomfar en el recent 23 Festival de Mlaga com a millor pellcula arriba a les sales de cinema "Las nias", pera prima de Pilar Palomero. Desprs de dos curtmetratges, "La noche de todas las cosas" (2016) i "Zimsko Sunce" (2017), aquesta aragonesa resident a Barcelona debuta en el llargmetratge amb una preciosa i acurada histria escrita per ella mateixa.

La protagonista principal s la Celia (Andrea Fandos), una nena d11 anys que viu amb una mare atrafegada, Adela (Natalia de Molina) i un pare absent, que la mare diu que s mort, elements que reforcen una dolorosa sensaci dorfenesa que laclapara. Per larribada duna companya de classe, Brisa (Zoe Arnao), provinent de Barcelona, ms madura i espavilada, i que no encaixa massa enmig de leducaci classista i reaccionria de lescola de monges saragossana on estudien, ajudar a crixer a la Celia.

Ens trobem a la dcada dels 90, concretament lany olmpic de 1992, enmig duna campanya institucional publicitria a favor de ls del preservatiu en temps de la SIDA i amb una banda sonora de lpoca formada per grups com Hroes del Silencio, OBK o Nios del Brasil. En aquest context, i amb lajuda de la Brisa, la Celia viur una educaci sentimental i sexual que contrasta amb leducaci religiosa de lescola. El film esdev aix un retrat generacional de les dones davui, fruit dun temps i dun pas.

Per, sobretot, el film de Pilar Palomero retrata el trnsit a ladolescncia de la Celia i el procs de buscar i trobar una veu prpia. Un film que destaca per una posada en escena sustentada en la proximitat, la calidesa, la sensibilitat i el respecte alhora dafrontar aquesta etapa decisiva de transformaci personal, anmica i femenina duna nena que comena a descobrir el mn. Un dels ttols catalans i espanyols ms distingits de la present temporada cridat a ser ttol revelaci de lany.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 367

Una crtica de Joan Millaret Valls

5 de setembre de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small