cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PLUJA SECA

"Nieva en Benidorm", la darrera cinta dIsabel Coixet ens presenta un oficinista bancari, Peter Riordar (Timothy Spall), solitari i esquerp, que decideix viatjar a Benidorm per retrobar-se amb el seu germ quan s forat a plegar de la feina. Un cop arribat a lhotel sadona que el seu germ acaba de desaparixer i quan inicia la seva recerca entra en contacte amb Alex (Sarita Choudhury), una dona cabaretera que treballa en un club doci nocturn regentat pel germ esvat. El film participa duna trama de cinema negre, la qual recorda el plantejament de El tercer home (1945) de Carol Reed i gui de Graham Greene. Fins i tot el taciturn protagonista acaba sedut per Alex, la genuna figura de femme fatale del thriller. Es tracta duna dona madura que incorpora una feminitat esclatant i rotunda, amb lexhibici dacrobcies dndole sexual inclosa, que sembla emular el cinema fetitxista de Bigas Luna.

Lentorn de la ciutat de Benidorm, ciutat desangelada fora de temporada, repoblada precriament pels jubilats de lImserso i turistes britnics de borratxera, esdev un marc poc agrat per una histria damor tardoral. La presncia de Carmen Machi, que interpreta una excntrica cap de la policia amb profusi de cites de lescriptora Silvia Plath, aporta un to de comdia berlanguiana ficat amb calador. Un altre paper secundari, interpretat per Ana Torrent, com a netejadora dhotel, apareix constantment fora de lloc, presncia que es podria entendre com una bonificaci del cinema dAlmodvar.

El flanc potic, des del ttol i la seva resoluci en un moment donat, a lobsessi meteorolgica del protagonista, o el cor de jubilats a la platja amb una can que esdev leitmotiv musical del film, resulta francament decebedor. La denncia social de la ignominiosa pressi dels bancs sobre els clients morosos a larrencada del film queda arraconada un cop lacci es trasplanta a Benidorm. I quan juga en els codis del cinema negre mai entra a fons ja que juga un to superficial i lleuger, com una subtrama de corrupci local que no acaba demergir mai. Tot i les bones intencions de fer un cinema datmosfera melanclic, romntic i sensible, el resultat final acaba sent tan insuls com tronat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 275

Una crtica de Joan Millaret Valls

11 de desembre de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small