cinema catal� . caT
Notícies anteriors
INTRIGA A COPS DE XIULET

Amb cert retrs aterra a les nostres pantalles "La Gomera", producci europea del romans Corneliu Porumboiu, desprs destrenar-se en la Secci Oficial del 72 Festival de Cinema de Canes2019 - festival en el qual havia guanyat feia anys la secci Un Certain Regard grcies a Police, Adjective (2009) -. La Gomera ens presenta un inspector de policia corrupte de Bucarest, Cristi (Vlad Ivanov), que desembarca a La Gomera citat per un cap de la mfia local, Paco, interpretat ni ms ni menys que pel cineasta baleric Agust Villaronga.

Cristi es veu obligat a aprendre un llenguatge ancestral i secret de lilla canria a base de xiulets, el silbo. Aix els proporciona un codi de comunicaci indesxifrable, un llenguatge secret, el qual els ha de permetre lalliberament dun traficant de la banda empresonat a Romania. La Gomera s un atractiu i entretingut trencaclosques narratiu, fet a base de captols, amb salts en el temps tamb, a cavall de la Gomera i Romania. Un film que trena amb grcia els codis innats del cinema negre com la corrupci, les tracions, els tirotejos, el suspens, el sucs bot o la dona fatal.

Una trama enrevessada i juganera, amenitzada tamb amb molt dhumor, com una escena pardica del clssic del terror policac Psicosis dAlfred Hitchcock. Un thriller on la msica tamb juga el seu paper dramatrgic, ms enll de la tria de temes que conformen la banda sonora, com unes oportunes ries dpera que posa el recepcionista dun hotel. En un thriller tan ple dironia i tan atpic tampoc hi podia faltar una simptica i imprevista histria damor.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 508

Una crtica de Joan Millaret Valls

29 de març de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres