cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LARTISTA I EL PODER

En un any marcat per leclosi de cinema reivindicatiu de la identitat negra, "Los Estados Unidos contra Billie Holiday" de Lee Daniels socupa dun nou episodi de vergonya i injustcia mitjanant la crnica histrica de la implacable persecuci de la qual va ser vctima Billie Holiday de part del govern americ. Billie Holiday, cantant de vida convulsa, s assetjada per culpa dun tema prohibit per les autoritats, Strange Fruit, can que evoca sense embuts els linxaments de negres en els estats de el Sud dels Estats Units.

Ms enll de reflectir la drogodependncia de la cantant o la relaci ms aviat txica amb el seu marit, Louis McKay (Rob Morgan), ingredients que podrien decantar el film cap el tpic retrat dartista maleit com fan molts films biogrfics, Los Estados Unidos contra Billie Holiday troba un bon punt dancoratge al focalitzar la seva mirada tamb sobre les relacions conflictives entre lartista i el poder.

Aquest film de lafroameric Lee Daniels, director de loscaritzada Precious (2009), s un elegant i cuidat film dpoca que mostra bon gust en les seves transicions entre temps present i passat o entre el format dimatges documentals en blanc i negre i el color, amb voluntat de no deixar-se encotillar en el gnere del biopic.

No s la primera vegada que la vida i sofriments de Billie Holiday es portada al cinema ja que fa anys es va estrenar El ocaso de una estrella (1972, Sidney J. Furie) amb la cantant Diana Ross interpretant a la cantant de color americana. En aquesta nova aproximaci a la figura de Billie Holiday (1915-1959), la seva protagonista, Andra Day, ens regala una interpretaci dalada que lha fet mereixedora duna nominaci a millor actriu en la present edici del Oscar.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 502

Una crtica de Joan Millaret Valls

7 d'abril de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres