cinema catal� . caT
Notícies anteriors
IMMERSI SENSORIAL EN UN MN BRBAR

"Valhalla Rising" (2009), un dels films del dans Nicolas Winding Refn rodat abans dassolir justament la seva gran popularitat i el fervor crtic amb Drive (2011), arriba ara als cinemes anys desprs que el film tan sols es pogus veure en festivals internacionals de cinema com el de Sitges, Xixn o, fa ben poc, el BCN Film Festival. Un film que compta amb un immens paper de Mads Mikkelsen, actor dans de gran fisicitat que ara el podem trobar tamb als cinemes en una altre interpretaci magistral a Druk/Otra ronda de Thomas Vinterberg, guanyadora de lOscar a millor pellcula estrangera.

Un guerrer vking pres, a qui falta un ull, aconsegueix escapolir-se dels seus captors amb lajuda dun nen desprs danys desclavatge. En la seva fugida sacaba ajuntant amb una colla de brbars cristians que planegen una travessia martima que pretn arribar a Terra Santa per alliberar Jerusalem dels sarrans. Per aquesta creuada pren forma en una deambulaci martima que els acaba portant al nou mn, un mn tan salvatge, perills i ple de misteris com aquell don provenien.

Es tracta duna histria magntica, hipntica, plena de brutalitat i violncia cega. Una histria antiga que barreja paganisme, cristianisme i xamanisme, amb moments de follia i instants lisrgics banyats en una aura vermella de color sang. Es tracta duna extraordinria experincia sensorial en un enfocament clarament matric i orgnic, on es fusionen elements com la sang, la terra, el fang, els cossos, laigua, la pedra, lherba, les valls, els nvols o la boira.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 424

Una crtica de Joan Millaret Valls

19 de maig de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres