cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MOR EL REALITZADOR ELOY DE LA IGLESIA
El realitzador Eloy de la Iglesia va morir a ledat de 62 anys, vctima dun cncer de rony. Director polmic, ser recordat com un personatge culte, provocador i autodestructiu.
Nascut a Zarautz (Guipzcoa) el 1944, la seva trajectria cinematogrfica ha estat unida a uns temes molt concrets com la poltica, la homosexualitat i les drogues. Moltes vegades tots tres es reflectien en els seus films. Eloy de la Iglesia creia que anaven junts de manera indissoluble.
Els seus inicis en el mn teatral li van servir per donar el salt al cinema convertint-se en el referent dun tipus de cinema de la transici espanyola. Amb molt bona acollida i no exempt de crtica social, films com Los placeres ocultos (1977), El diputado (1979), (1979), Navajeros (1980), La mujer del ministro (1981) i Colegas (1982) servien perqu el gran pblic saproxims a una part de la realitat de la societat espanyola amagada per la hipocresia latent. Les dues entregues de El pico i la seva relaci professional amb Jos Luis Fernndez El Pirri van aixecar moltes butllofes.
El seu darrer treball va ser al 2002 amb Pepn Nieto i Fernando Guilln Cuervo a Los novios blgaros.
Un director a contracorrent que necessitaria que les noves generacions el poguessin descobrir.
Notcies - Cinema Catal . NET
Eloy de la Iglesia

lectures: 1958

Jaume Claver

28 de març de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small