cinema catal� . caT
Notícies anteriors
75 ANYS DUN SOMNI: EL NAIXAMENT DE LA SEGONA REPBLICA
Les poblacions de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat shan posat dacord. El motiu: la commemoraci del 75 aniversari de la Segona Repblica. La coincidncia s perqu al llarg del mes de maig a Molins de Rei i a la capital de la comarca del Baix Llobregat, diferents entitats realitzaran diversos actes per celebrar tan senyalada data.
Cinebaix (lantic cinema Guinart. c/Joan Batllori, 21) va comenar el passat 27 dabril amb la projecci de La lengua de las mariposas. Sota el ttol El cinema i la Segona Repblica. El llegat educatiu de la Segona Repblica, el film va ser presentat per ngel Merino, president de lrea dEducaci de la Diputaci de Barcelona i regidor de lAjuntament de Sant Feliu de Llobregat. Pel proper 4 de maig est previst una trobada que comenar a les 19:30 amb diverses activitats: a lhora esmentada es podr veure Las Hurdes, tierra sin pan, de Luis Buuel(1935). A les 20h podreu participar si ho preferiu en la conferncia La Segona Repblica al Baix Llobregat, a crrec de l'historiador Miquel Ruiz, o a les 20.45h a la taula rodona on es podr escoltar (i opinar) testimonis orals de la gent gran santfeliuenca al voltant de la Segona Repblica. I per ltim a les 21:30h gaudir dun passi cinematogrfic realment interessant: els noticiaris de lpoca. Cinebaix tancar el 11 de maig a les 22h els actes de celebraci daquest esdeveniment tan important amb la projecci de Belle Epoque de Fernando Trueba, guanyadora del Oscar a la millor pellcula de parla no anglesa al 1993. La presentaci ser a crrec de Jordi Ferrer, historiador i membre del Centre dEstudis Comarcals.
Per la seva part, Molins de Rei, a travs dentitats com Foment Cultural i Artstic, el Cine Club Hal 2000 i la Federaci Obrera seran les encarregades, en la seva vessant cinematogrfica, de refrescar la nostra memria davant dun succs tan rellevant en la histria de la nostra terra i que va suposar un canvi de 180 graus en la concepci poltica, social i cultural tan sols truncada pel cop militar. El proper diumenge 7 de maig, a les 12h, a la Federaci Obrera es podr veure Curmetratges de la productora catalana LAYA FILMS, considerada per molts com el No-do catal de la Repblica que va mostrar imatges dels fets ms importants de la nostra histria. Lacte estar presentar per l'historiador de la Universitat de Barcelona Josep M. Caparrs. A les 13h acte revindicatiu amb personalitats de la cultura i poltica catalana. Al finalitzar arrossada popular. El Foment i el Cine club Hal 2000 opten pel visionat de tres films cabdals per intentar entendre millor els esdeveniments que van succeir en aquella poca. Cadascuna de les cintes estan realitzades en dcades diferents amb la qual cosa el criteri sadequa al moment social que es viu. L11 de maig el clssic de Luis Buuel Las Hurdes (tierra sin pan), el 18 de maig La vieja memria de Jaime Camino de 1977 i el 25 de maig La lengua de las mariposas de Jos Luis Cuerda, basat en un llibre de lautor gallec Manuel Rivas. Totes elles a les 21:30.
Gaudiu daquestes projeccions que a la vegada ens serveixen per no oblidar una part de la histria que va poder ser per que es va quedar a mig cam. Un somni trencat.
Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de La lengua de las mariposas

lectures: 2018

Jaume Claver

2 de maig de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small