cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MOR VINCENT SHERMAN, UN CLSSIC DE LA WARNER BROS.
El cinema torna a estar de dol. El veteranssim cineasta Vincent Sherman, director a sou de la Warner Bros. de mitjans del segle XX i un dels ltims exponents de l'poca daurada de Hollywood, ha mort a l'edat de 99 anys.
Sherman, un actor que va passar a treballar darrera les cmeres primer com a guionista, grcies a la reescriptura de la pellcula d'Archie Mayo i Michael Curtiz Mayor of Hell (Por el mal camino), que es va convertir en un xit, i desprs com a director, va comenar la seva carrera a la Warner l'any 1939 amb la pellcula The Return of Dr. X (El retorn del Dr. X), un film de terror protagonitzat per Humphrey Bogart en la pell d'un criminal sentenciat a mort i ressucitat per un metge especialitzat en tornar els morts a la vida. A partir d'aqu, Sherman va seguir en l'ofici dirigint encrregs dels estudis, i rpidament va fer-se un nom com a director especialitzat en melodrames. Alguns dels seus xits ms importants foren pellcules com All Through the Night, traduda com La sexta columna i protagonitzada novament per Bogart, The Hard Way, amb Ida Lupino i Jack Carson, i que li va reportar la fama de "director de dones", Mr. Skeffington, amb Bette Davis i Claude Rains, The New Adventures of Don Juan, protagonitzada per Errol Flynn i estrenada a Espanya com El burlador de Castilla, Goodbye, My Fancy, amb Joan Crawford, Lone Star (Estrella del destino), un western interpretat per Clark Gable i Ava Gardner, i An Affair in Trinidad (La dama de Trinidad), un drama negre que va repetir l'exitosa parella de Gilda, Rita Hayworth i Glenn Ford.
Vincent Sherman tamb va dirigir estrelles com Paul Newman (La ciudad frente a m) i Richard Burton (Imperio de titanes), i mai va amagar la seva repulsa per la capacitat interpretativa d'un Ronald Reagan que va dirigir a The Hatsy Heart (Alma en tinieblas): "Absolutament vaig odiar dirigir Ronald Reagan. Tenia un enorme ego i un talent nfim", va arribar a comentar l'any 1997.
Notcies - Cinema Catal . NET
Sherman, fotografiat l'any passat amb Francine York i una pintura original de Bette Davis per la pellcula Mr. Skeffington

lectures: 1964

Dani Sol

21 de juny de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small