cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HA MORT JOAQUIM JORD
El cineasta catal Joaquim Jord ha mort a l'edat de 70 anys desprs de patir una greu malaltia durant aquest ltim any. El director, nascut a la localitat gironina de Santa Coloma de Farners, era home polifactic dins el mn del set art, on havia exercit de director, actor, productor, traductor, professor, escriptor i, sobretot, guionista, i havia arribat a calar fons a molts aficionats al cinema, sobretot al gnere documental, que veien en Jord el mxim exponent del gnere a Catalunya; no en va, recentment s'havia estrenat Vint anys no s res i havia vist la llum el llibre Joaquim Jord. La mirada lliure, una anlisi i recull de la seva biografia per part de Laia Manresa.
Jord havia estat un fort activista cinematogrfic. Desprs d'estudiar Dret a Barcelona, es despla a Madrid a graduar-se a l'Escola Oficial de Cinema. All va formar part de la Unin Industrial Cinematogrfica, molt propera al Partit Comunista, i de tornada a Barcelona va collaborar al naixement de l'Escola de Barcelona, un moviment cinematogrfic que va comptar amb noms com el del propi Jord, Nunes o Portabella. A ms, Jord tamb va viure a Frana i Itlia, on va crear el seu cinema ms comproms des de l'empara del Partit Comunista.
Entre les seves pellcules ms destacades hi trobem Numax presenta..., L'encrreg del caador, Un cos al bosc, Mones com la Becky, i De nens. A l'altre costat del mirall era el nou projecte en el que estava treballant.
Notcies - Cinema Catal . NET
Joaquim Jord

lectures: 2109

Dani Sol

24 de juny de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small