cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ARRIBA EL DIA DELS FESTIVALS DE CINEMA
Que aquest nostre s un pas amb molta tirada pels festivals de cinema s un fet. I per aix, els Festivals de Cinema de Catalunya ens ofereixen, el dijous dia 29, una jornada de portes obertes on tothom que estigui interessat en veure qu es mou per aquests circuits podr gaudir d'una sellecci representativa del que es pot veure als diferents certmens de casa nostra. Festivals com el de Terror de Molins de Rei, el Festival de Cinema de Girona, el Filmets de Badalona, el Barcelona Asian Film Festival (BAFF), el Fecinema (Festival de Cinema Negre de Manresa) i molts d'altres ens oferiran un recull d'obres que hi han passat per les seves programacions.
Tots els aficionats al cinema tenen una cita amb un dia especial, on tant els curts com els llargmetratges que han passat pels Festivals, estiguin filmats en cinema o gravats en video, tenen una nova oportunitat per ser visionats.
Per ms informaci, podeu visitar la web de CI&VI Festivals de Catalunya. Programaci oficial:

FILMETS Festival Internacional de Filmets de Badalona convida la MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA DE DONES DE BARCELONA
Multicines Picarol, pl. de la Vila, s/n, Badalona, a les 20 h
Los espigadores y la espigadora
Dir.: Agns Varda, Frana, 2000, vose, 82', 35 mm
Clebre documental que ens descobreix l'univers dels espigadors, persones que es dediquen a recollir espigues o fruits que han quedat al camp desprs de la collita o a arreplegar all que altres han deixat. El film presenta tota mena d'activitats de reciclatge aix com les reflexions de la mateixa realitzadora sobre la seva activitat com a seleccionadora d'imatges.

FILMETS Festival Internacional de Filmets de Badalona convida DOCUPOLIS BARCELONA
Multicines Picarol, pl. de la Vila, s/n, Badalona, a les 22 h
Hermanos Oligor
Dir.: Joan Lpez Lloret, Espanya, 2005, voe, 90, Betacam
Els germans Oligor sn dos joves que durant tres anys es tanquen en un soterrani per crear un mn d'artilugis mecnics i de titelles fent servir objectes reciclats. Realitat i ficci a la vida i a l'art ens porten al funambulisme permanent dels titellaires.

ARTFUTURA / RESFEST convida el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei
Cinemes Mlis, Villarroel, 102, Barcelona, a les 20,30 h
90 de terror
vose, 96, DVD
Una tria de 90' dels vuitanta curts seleccionats a la darrera edici del Festival. Histries transgressores tal i com manen els cnons del format, aquest programa noms t un nom per definir-lo: terror en estat pur.

BAFF Festival de Cinema Asitic de Barcelona convida el FEC CAMBRILS Festival de Curtmetratges de Cambrils
Cinemes Casablanca Kaplan sala 1, pg. de Grcia, 115, Barcelona, a les 22 h
Selecci 2006
voe, 76, 35 mm
Selecci de 6 curtmetratges que han participat al FEC Cambrils en la seva darrera edici, entre ells els guanyadors dels dos primers premis del 2006.

Curt Ficcions Yelmo Cineplex convida el FECINEMA Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa
Cinemes Yelmo Cineplex Icaria, Salvador Espriu, 61, Barcelona, a les 20,30 i 22,45 h
La noche de los girasoles
Dir.: Jorge Snchez-Cabezudo, Espanya, 2005, voe, 100, 35 mm
Pedro i Esteban sn dos espelelegs que arriben a una zona muntanyosa d'vila per estudiar la troballa d'una cova i determinar si t inters cientfic. Els acompanya Gabi, la parella d'Esteban, que els espera a peu de muntanya. Quan els espelelegs surten de la cova, troben Gabi aterrida...

DOCUPOLIS Barcelona convida el FILMETS Festival Internacional de Filmets de Badalona
Cinemes Casablanca Grcia sala 1, Girona, 173-175, Barcelona, a les 22 h
Premis Venus de Badalona 2005
voscat, 90, DVCam
Selecci de les pellcules guardonades l'any 2005 amb la Venus de Badalona a la millor pellcula del Festival, millor ficci, millor documental, millor animaci, millor pellcula catalana, millor curt experimental i premi especial del pblic.

FICDH Festival Internacional de Cinema i Drets Humans convida el ZOOM Igualada
Gandhiji Natura, Mandri, 13, Barcelona, a les 20 h
Malaterra
Dir.: Philippe Carrese, Frana, 2004, 95, voscat, DVD
Durant la II Guerra Mundial, una famlia viu autrquicament a la Provena. Molts homes han anat al front i les seves dones viuen amb el patriarca i un jove. La famlia difon estranys rumors sobre Malaterra, una casa encantada i abandonada. Larribada dun indigent sordmut ser lorigen de conflictes personals que alteraran la vida quotidiana daquesta casa allada fins a revelar el secret de Malaterra.

IN-EDIT Beefeater Festival Internacional de Documental Musical convida la Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida
Cinemes Mlis, Villarroel, 102, Barcelona, a les 22,30 h
Buenos Aires 100 km.
Dir.: Pablo Jos Meza, Argentina, 2004, 93, voe, 35 mm
Un poble, allunyat 100 quilmetres de la ciutat de Buenos Aires, amb els seus costums, les seves mentides, els seus secrets, la seva idiosincrsia. Un lloc que somia amb la capital del pas. Un lloc ancorat en el temps. Esteban, Matas, Alejo, Damin i Guido van nixer all fa 13 anys. Des de sempre han estat amics i junts comparteixen les tardes destiu asseguts al gra duna perruqueria de dones.Estan vivint un perode de confusi: el pas de la infncia a ladolescncia. Apareixer la curiositat per les dones i el despertar sexual, acompanyat per la rebellia davant els seus pares i els mandats familiars.

LALTERNATIVA. Festival de Cinema Independent de Barcelona convida el FICMA Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya
Cinemes Casablanca Grcia sala 3, Girona, 173-175, Barcelona, a les 22 h
Suzuki Speaks
Dir.: Tony Papa, Canad, 2004, vose, 45, DVD
No hi ha un medi ambient "ah afuera", sin que nosaltres som la Terra.

Manolo Recicla
Dir.: Manolo Gonzlez, Espanya, 2004, voe, 59, DVD
Manolo s una de les gaireb 3.000 persones sense sostre que viuen als carrers de Madrid. Aquesta s la histria dun home molt especial que s'ha vist obligat a acabar els seus dies al carrer.

Mostra de Cinema Afric de Barcelona convida el Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torell
Cinemes Casablanca Kaplan sala 2, pg. de Grcia, 115, Barcelona, a les 22 h
Extremo Sul
Dir.: M. Schmiedt i S. Campe, Brasil, 2004, vose, 90, Betacam
El mar de 2003, cinc alpinistes decideixen escalar el Monte Sarmiento, que noms ha estat escalat dues vegades per les dificultats climtiques que presenta. Els cinc amics decideixen afrontar aquest desafiament i enregistrar la seva aventura.

Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona convida el FEC REUS Festival Europeu de Curtmetratges de Reus
Filmoteca de la Generalitat de Catalunya, av. de Sarri, 33, Barcelona, a les 22 h
Selecci 2006
voscat, 90, 35 mm
Selecci de 5 curtmetratges presentats a la darrera edici del FEC Reus, entre ells el guanyador del primer premi del 2006.

MOSTRA LAMBDA Mostra Internacional de Cinema Gai i Lsbic de Barcelona convida lANIMAC Mostra Internacional de Cinema dAnimaci de Catalunya
Cinemes Verdi Park, Torrijos, 49, Barcelona, a les 22,30 h
Animac-Mbil
68, DVD
Selecci de 8 pellcules d'animaci que ens mostren qu s ANIMAC, i que per la seva qualitat i atractiu atreu pblics de totes les edats i interessos. LAnimac-Mbil reuneix una nova selecci de les pellcules danimaci ms significatives de la darrera edici del Festival.

FEC CAMBRILS Festival de Curtmetratges de Cambrils convida el BAFF Festival de Cinema Asitic de Barcelona
Parc del Pescador, Cambrils, a les 22 h
Parineeta
Dir.: Pradeep Sarkar, ndia, 2005, vose, 96, 35 mm
Shekhar (ldol Saif Ali Khan), fill dun adinerat empresari, i Lolita (radiant Vidya Balan), rfena que viu amb la famlia del seu oncle, sn vens i amics que des de la infantesa no reconeixen lintens amor que els uneix fins que un empresari de Londres arriba i crea un triangle amors. Retorn refrescant al romanticisme del passat, Parineeta s un viatge desenfrenat i irresistible al ms pur estil Bollywood.

Festival de Cinema de Girona convida el FICEB Festival Internacional de Cinema Ertic de Barcelona
Aula Magna de la Casa de Cultura, pl. Hospital, 7, Girona, a les 22 h
Hot Rats
Dir.: Narcs Bosch, Espanya, 2003, 90, v.catalana, DVD
El director giron Narcs Bosch ens presenta la seva darrera producci, en qu barreja contes infantils amb el millor sexe. A Hot Rats res no s el que sembla, realitat i fantasia es barregen per crear un mn on el sexe ho mou tot.

ZOOM Igualada convida el FICDH Festival Internacional de Cinema i Drets Humans
Auditori del Museu Comarcal, Joan Mercader s/n, Igualada, a les 20,30 h
La Apertura
Dir.: Peerasak Saksiri, Tailndia, 2004, 104, voscat, DVD
Comena una hilarant jornada a principis del segle XX a Tailndia. Basada en la histria real de Som, fill duna famlia de talentosos msics, que quan canvia el clima poltic del pas troba lautntic sentit de la msica.

FICEB Festival Internacional de Cinema Ertic de Barcelona convida el Festival de Cinema de Girona
Teatre Joventut, Joventut, 4-10, lHospitalet de Llobregat, a les 21 h
Curtmetratges dautors gironins
90', vo catal i castell, DVD
Deu curtmetratges dautors gironins que han aconseguit ser premiats a Sundance i que, entre tots, sumen un total de 140 premis internacionals. Diversitat de gneres ─animaci, stira, realisme, experimentaci i fantstic─ i un programa de cinema dautor. La denominaci dorigen, Girona, pot ser un accident per tamb podria ser un punt amb ms estmuls donada la tradici cinematogrfica de les comarques gironines.

ANIMAC Mostra Internacional de Cinema dAnimaci de Catalunya convida la MOSTRA LAMBDA Mostra Internacional de Cinema Gai i Lsbic de Barcelona
Sala Alfred Perenya IMAC, av. Blondel, 64, Lleida, a les 20 h
10 Attitudes
Dir.: Michael Gallant, EUA, 2001, voscat, 90, DVD
Josh s un gai de 30 anys que desprs de deixar la seva parella decideix tornar al seu petit poble de Cleveland i renunciar a l'amor, perqu ja no hi creu. Un amic seu li proposa un joc: ha de tenir 10 cites i si no troba lhome de la seva vida podr renunciar-hi.

Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida convida lIN-EDIT Beefeater Festival Internacional de Documental Musical
Caf del Teatre, Llus Companys, s/n, Lleida, a les 22 h
Fearless Freaks: The Flaming Lips
Dir.: Bradley Beesley, EUA, 2005, 100, vose, Betacam
Presentaci del documental guanyador de l'edici d'enguany dins la secci oficial internacional. La remarcable histria del grup d'Oklahoma, de l'art-rock al garatge punk, de l'herona a la sang escnica. Hores de material antic i aparicions de Beck, White Stripes o Liz Phair.

FECINEMA Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa convida Curt Ficcions Yelmo Cineplex
Multicines Atlntida, pg. Pere III, 50, Manresa, a les 21 h
Curtmetratges guanyadors 2005
Espanya, 28, voe, 35 mm
Programa format pels tres curtmetratges guanyadors de la 8 edici del Festival Curt Ficcions Yelmo Cineplex. La ruta natural, dAlex Pastor; Siempre quise trabajar en una fbrica, dEsteban Crespo, i Bitter Kas, dEdu Grau, han estat premiats per pblics i jurats a nombrosos festivals nacionals i internacionals. Tres petites cpsules que engloben tres diferents visions de la vida en format curt.

Preestrena
Pellcula indita a les pantalles en versi original subtitulada.

Festival Internacional de Cine de Terror de Molins de Rei convida ARTFUTURA/RESFEST
Teatre de la Joventut Catlica, pl. Merc Rodoreda, s/n, Molins de Rei, a les 22 h
ArtFutura Show / Resfest 2005
90, DVD
ArtFutura Show recull els millors treballs danimaci en 3D creats internacionalment. Resfest 2005 s un resum del festival Resfest, dedicat exclusivament a mostrar el treball de cineastes digitals.

Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torell convida la Mostra de Cinema Afric de Barcelona
Teatre Cirvianum, pl. Nova, Torell, a les 21 h
Madame Brouette
Dir.: Moussa Sene Absa, Senegal, 2002, 90, vose, 35 mm
Orgulosa i independent, Mati, anomenada Madame Brouette, s'assegura la supervivncia empenyent el seu carret per les voreres del mercat de Sandaga i no vol saber res dels homes. Per el dest li far trobar Naago, i Mati se n'enamora malgrat la seva aprensi.

FICMA Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya convida LALTERNATIVA Festival de Cinema Independent de Barcelona
Sala Petita de lAuditori Felip Pedrell, pg. Ribera, 11, Tortosa, a les 22 h
Invierno en Bagdad
Dir.: Javier Corcuera, Espanya, 2005, 90, vose, Betacam
Els mandataris George Bush, Jos Mara Aznar i Tony Blair van declarar sense cap mena de dubte que Iraq possea armes de destrucci massiva que podien posar en perill el mn. Es van iniciar mobilitzacions contra la guerra i un grup despanyols, entre ells Javier Corcuera, van decidir anar-hi i gravar la vida quotidiana de la poblaci a Bagdad. En esclatar la guerra va marxar-ne, per hi va tornar lany segent per buscar les mateixes persones. Ens mostra una poblaci que utilitza qualsevol frmula per sobreviure, convivint amb lhorror quotidi.
Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell del Dia dels Festivals de Cinema

lectures: 3849

Dani Sol

28 de juny de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small