cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA FILMOTECA CELEBRA EL CENTENARI DOTTO PREMINGER
El 1906 neixia el director viens Otto Preminger. El 1936 emigrava al EUA i es nacionalitzava nord-americ el 1943. Sota les ordres de Max Reinhardt es forjaria una de les personalitats ms rellevants del cinema clssic americ. Mestre inqestionable del gnere negre, es va arriscar en altres temtiques com el melodrama, les intrigues poltiques o el musical, deixant en totes elles la seva empremta personal.
La Filmoteca de Catalunya ofereix un merescut homenatge a un director amb fama de desptic per creatiu, independent i conscient de la realitat que li va tocar viure.
El cicle constar duna vintena de ttols i una taula rodona (colloqui) el proper dijous 7 de setembre a dos quarts de vuit del vespre, en el que participaran Carlos Losilla, Santos Zunzunegui i Jos Enrique Monterde. L'entrada s gratuta.
I si us agraden els ttols de crdit, gaudireu del geni de Saul Bass. Collaborador de Preminger en un total de 16 pellcules, la Filmoteca oferir 10 daquests films: Anatoma de un asesinato (Anatomy of a Murder), xode (Exodus), El rapto de Bunny Lake (Bunny Lake is Missing), Carmen Jones (en cpia restaurada), El hombre del brazo de oro (The man with the Golden Arm), Buenos das tristeza (Bonjour Tristesse), Tempestad sobre Washington (Advise & Consent), El Cardenal (The Cardinal) i Saint Joan.
Redescobrir un realitzador valent sempre s un luxe que no es pot deixar escapar.
Notcies - Cinema Catal . NET
Otto Preminger

lectures: 2086

Jaume Claver

29 d'agost de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small