cinema catal� . caT
Notícies anteriors
GLENN FORD, UN ALTRE MITE QUE ENS DEIXA
L'autor de la bufetada ms famosa del cinema, el quebecoise Glenn Ford, ens ha deixat aquesta passada nit a l'edat de 90 anys. L'actor, l'autntic nom del qual era ni ms ni menys que Gwyllyn Samuel Newton Ford, va emigrar als Estats Units als 8 anys per raons laborals relacionades amb el seu pare, un executiu dels ferrocarrils, i es van establir a Califrnia. All, Ford va comenar a interessar-se per l'escena, participant a les representacions de l'escola i ms tard unint-se a la companyia itinerant West Coast, des d'on va aconseguir un contracte amb la Columbia.
Glenn Ford va ser una de les estrelles ms importants del cinema nordameric de les dcades dels 40, 50 i 60, protagonitzant ttols com Gilda, The Big Heat (Los sobornados), Human Desires (Deseos humanos) o Four Horsemen of the Apocalypse (Los cuatro jinetes del Apocalipsis), treballant aix amb mestres com Fritz Lang, Anthony Man o Blake Edwards.
Aquest 2006 segueix essent, doncs, un any on molts dels grans noms del cinema ms clssic, ms alguns de contemporanis, ens deixen, seguint l'estela de Lise Delamare, Gordon Parks, Shelley Winters, Fabin Bielinski, Eloy de la Iglesia i Joaquim Jord, entre d'altres. Un any per estar de dol.
Notcies - Cinema Catal . NET
Glenn Ford i Rita Hayworth a Gilda, la pellcula que Charles Vidor va dirigir el 1946

lectures: 1919

Dani Sol

31 d'agost de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small