cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MATAR APOSTA PEL CINEMA INDIT I DE PASOS POSTCOMUNISTES
El proper divendres 3 de novembre s'iniciar a Matar la XXVIII Mostra de Cinema de Nous Realitzadors, que una vegada ms es complementar amb la X Mostra de Curtmetratges, i que tindr lloc fins el dia 11 del mateix mes.

La localitat del Maresme consolida la seva especialitzaci i es reafirma en la voluntat de donar a conixer nous realitzadors i cinematografies emergents. En aquesta edici, destaca el minicicle dedicat al cinema dels pasos postcomunistes de l'Europa de l'Est. La programaci est integrada tant per peres primes com per segones i terceres pellcules de directors poc coneguts i de diferents nacionalitats. Es podran veure nou llargmetratges que per primera vegada sn tots ells indits o projectats en rigorosa pre-estrena. D'aquesta manera es vol donar sortida a ttols internacionals amb poca difusi en les sales comercials. Entre els ttols que es projectaran sota el cicle de cinema de pasos postcomunistes, destaca el film Grbavica, guanyador de l's d'Or a la darrera Berlinale, i que mostra les seqeles de la guerra de Bsnia a travs d'un cas de violncia de gnere.

La inauguraci de la Mostra ser el proper divendres 3 de novembre, amb la pre-estrena de la pellcula nord-americana Brick, guardonada al recent festival de Sitges amb el premi a lpera prima i premi especial del jurat al festival de Sundance 2005. A ms, tamb es projectar el film guanyador del Festival de Cinema Asitic de Barcelona (BAFF) 2006, Grain in ear; la primera pellcula dun dels crtics de ms renom de la revista francesa Cahiers du Cinema, Thierry Jousse, Les invisibles; la primera part duna trilogia produda per Lars Von Trier, Red Road, que va aconseguir el premi a la millor direcci al Festival de Cannes del 2006; i la guanyadora del premi especial del jurat del Festival de Sundance del 2006, Eve and the Fire Horse.

La programaci es completa amb la presentaci del primer llargmetratge del cineasta catal Nacho Cerd, Los abandonados. Cerd ser a Matar per presentar la projecci del film el dia 10 de novembre.

A ms, la Mostra de Cinema tamb dedicar aquest any una sessi matinal al pblic infantil amb la projecci de la pellcula danimaci Kirik i les bsties salvatges de Michel Ocelot.
Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell Oficial de la Mostra

lectures: 2187

Dani Sol

30 d'octubre de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small