cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ADU A UN DELS DOLENTS DE LA PELLCULA
Un dels rostres ms durs de la gran pantalla, el veter actor nord-americ Jack Palance, va morir a Califrnia el passat divendres, a l'edat de 87 anys.
L'actor de Pennsylvania es va fer un nom en el selecte grup de "durs" grcies a papers a pellcules com el thriller negre Sudden Fear, el 1952, o el western Shane, el 1953, que li van valer sengles nominacions als scar. Desprs de reemplaar Marlon Brando a l'obra de teatre A Streetcar Named Desire (Un tranva llamado deseo l'any 1947, Palance va passar al cinema, on des del seu debut, l'any 1950 a la pellcula d'Elia Kazan Panic in the Streets, Palance va tenir un lloc a films de tots els gneres, interpretant papers dels ms diversos. Aix, a la seva filmografia hi trobem interpretacions tan variades com la de Fidel Castro a Che! de Richard Fleischer, la d'un productor a Le Mpris (El desprecio), de Godard, el celebradssim paper a Bagdad Cafe, i fins i tot un comte Drcula, un doctor Jeckyll i un Mr. Hyde destinats a televisi, aix com papers secundaris al Batman de Tim Burton o a Tango & Cash. Incls vam poder veure'l parodiant-se a s mateix a City Slickers (Cowboys de ciutat), paper que li va valer un scar al millor actor secundari l'any 1992, o a un bon nmero d'spaghetti westerns rodats a Europa. Per aix s, prcticament sempre essent el dur de la pellcula.
Palance portava un parell d'anys allunyat de les cmeres, i les seves ltimes aparicions interpretatives eren destinades a televisi. Nascut l'any 1919, Palance, de nom real Vladimir Ivanovich Palahnuik, va dedicar-se a la boxa durant els anys 30, sota el nom de Jack Brazzo, comptant 12 KO en les seves primeres 15 victries, i als 40 va fer cap a la Segona Guerra Mundial, abans de fer el pas al set art als anys 50.
Jack Palance va extrapolar el rol de dur a la seva vida real, fent de les seves aparicions veritables joies de la maca de finesa. Palance es va referir a la majoria dels seus papers com "deixalla", i a molts dels directors que li van donar feina com a "incompetents que no podien dirigir ni el trnsit". Tot un personatge que ens ha deixat.
Notcies - Cinema Catal . NET
Jack Palance

lectures: 1864

Dani Sol

18 de novembre de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Jo encara recordo el "numeret" que va organitzar durant la cerimnia dels Oscar, dos anys seguits: el primer fent flexions sense parar i el segent inventant-se l'Oscar a la Marisa Tomei.
Lucas18-11-2006

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small