cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA XXVed DEL FESTIVAL DE CINEMA DE TERROR DE MOLINS DE REI ES CONSOLIDA
El passat 28 doctubre, a la Sala Gtica, va comenar una nova edici del llegendari Festival de Terror de Molins de Rei amb el passi Body Bags de John Carpenter i Tobe Hooper, que juntament amb la sessi de El cuervo de Roger Corman a la Biblioteca Pau Vila dins el cicle Cinema en petit format: Terror i literatura amb la collaboraci del Cine Club Hal 2002, obria la festa duna edici carregada desdeveniments. El 2 de novembre, a Cal Dit, la taula rodona El cinema de terror: els ltims 30 anys a crrec de Rafael Dalmau i Fausto Fernndez, rebia una bona acollida entre el pblic assistent.

Enguany el Festival de Curts ha sortit reforat, sobretot per la brillant idea de celebrar una doble sessi on el pblic tenia una participaci molt activa. El passat 2 de novembre els espectadors que es van desplaar a la Joventut Catlica decidien quin curt dels semifinalistes optava a la final del divendres. Aquesta implicaci fa que cada vegada el nombre despectadors augmenti. De fet ha estat lany que ms entrades shan venut.
Aquest any el Festival incrementava la dotaci econmica dels premis i creava un de nou: 1er Premi del Jurat de 1300 euros, un Segon premi del Jurat de 700 euros, tercer Premi del Jurat als millors FX i maquillatge (aquest s el guard de nova creaci) de 300 euros i Premi Angoixa del pblic de 700 euros.
No est de mes recordar els components del jurat de la XXV ed, que a la fi van ser els que atorgaven els guardons, constitut per lactor i doblador Roger Pera, pel crtic cinematogrfic Fausto Fernndez (collaborador de Fotogramas), per l escriptor i responsable de programaci danteriors edicions del Festival de Cinema de Sitges Rafael Dalmau , per Montse Rib, guanyadora del Goya 2006 als millors efectes especials per Frgiles de Jaume Balaguer- i Juan Diego Pimentel, guanyador del Premi Angoixa al millor curtmetratge en el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, lany 2005, per Asalto 1. Tot un luxe per un certamen que vol eixamplar horitzons. Els guanyadors de la V edici de Curts de Terror i Gore van ser: 1er Premi del Jurat Evening Ritual de Tommy Bernard (Califrnia), segon premi del jurat Hoy, sangre para cenar de Paco Ruiz, tercer Premi del Jurat als millors FX i maquillatge per Tight de Sergi Vizcano i Premi Angoixa del pblic per Tight.
Els organitzadors van preparar diverses activitats paralleles a part de les esmentades. El passat 3 de novembre, a la Sala Gtica, Ferran Martin endinsava als oients ms valents dins la mgia de la imaginaci i el terror amb contes per a la nit de difunts. Un acte que organitzava la Biblioteca Pau Vila. El programa de Rdio Molins de Rei, Snic Crash, dedicava el dissabte 4, al llarg duna hora, al rock gtic, sinistre i after punk.

El 4 de novembre arribava lesclat del Festival amb una programaci de luxe: Las colinas tienen ojos d Alexandre Aja (remake notable del clssic de Wes Craven de 1977), Homecoming de Joe Dante (pertany a la prestigiosa srie Masters of Horror/2005), Cigarette Burns de John Carpenter (un altre captol de la srie esmentada unes lnees ms amunt), Leyenda mortal de Mark Duffield, El video de Benny de Michael Haneke (pellcula contundent i demolidora), The Host de Boog Joon-ho (autor de la destacable Memories of Murder. The Host va ser la perla del passat Festival de Sitges, guanyadora del premi als millors Efectes Especials. Era loportunitat nica de gaudir dun film que va arrasar entre la crtica especialitzada i el pblic que va poder veure-la. A ms la cinta fins que es produeixi la seva estrena oficial al mes de febrer de 2007 sol es podia assaborir a tres festivals en tot lestat espanyol i un dells succea al Festival de Terror de Molins de Rei). Parallelament, en el vestbul de la Joventut Catlica es podia visionar una exposici de fanzines de terror a crrec de MiasMa que va aprofitar per presentar el quart numero de la seva publicaci.
La Companyia CriaTeatre de Cardedeu es responsabilitzava damenitzar la llarga vetllada de malsons i foscor que suposa les 12 hores de terror. La decoraci de la faana, tot un xit lany passat, va tornar a preparar-la en Mantis.
Sense oblidar que des del 13 doctubre fins el 10 de novembre, a travs duna interessant mostra de cartells de les 25 edicions de cinema de terror i del cartell commemoratiu del Festival exposats al Bar Beretxu, es podia descobrir levoluci dun gnere que est molt lligat a Molins de Rei.
Si aquesta edici us ha satisfet, pacincia sol resta un any perqu la por torni a installar- se en els vostres caps.
Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de The Host

lectures: 1921

Jaume Claver

18 de novembre de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small