cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CINEBAIX COMPLEIX UN ANY
El passat 4 de novembre, a Sant Feliu de Llobregat, el cinema Cinebaix complia el seu primer aniversari des de que l'antic Cinema Guinart revifs amb l'actual nom.
Els responsables de la programaci de la sala van fer que el divendres 3 de novembre totes les sessions valguessin un euro, i desprs del passi de cinefrum de les 22 hores, La teva vida en 65 minuts, es va celebrar una festa on van poder assistir socis, espectadors i amics. Es va aprofitar per presentar un avanament del documental que un equip de cineastes est rodant sobre Cinebaix.
Al llarg d'aquest temps s'han pogut veure gaireb dos centenars de pellcules a les quatre sales, per on han passat un total de 23.500 espectadors. T molt de mrit pel fet que Cinebaix obre de divendres a dilluns, i l'agost tanca. El cinema d'autor, el cinema parlat en catal, el cinema europeu, el cinema espanyol i el cinema infantil ha tingut cabuda dins la programaci amb una selecci acurada. S'ha procurat establir un nexe d'uni amb les escoles, amb passis especials com La lengua de las mariposas i Salvador.
Ara b, on l'espectador s'ha sentit realment atret s al passi de cinefrum dels divendres (quinzenal). Poder discutir, opinar i sobretot escoltar a l'especialista que analitza el film provoca un inters difcil de superar. Una bona mostra va ser el rcord d'assistncia el passat 20 d'octubre amb la pellcula Salvador, que va aplegar ms de 300 participants. Pel cinefrum han passat ponents tan destacats com els periodistes Joan Salvat i Joan Roura, el cineasta egipci Samir Abdallah, l'equip de direcci artstica de Tirant lo Blanc, o la secretria de CCOO del Baix Llobregat, Aurora Huerga, entre d'altres.
Cinebaix no atura les seves iniciatives i ha trobat un petit espai pel cinema clssic. Durar tota la temporada 2006-2007 sota el ttol Estimar el cinema. Ser una projecci mensual, divendres o dissabte indistintament, presentades pel crtic cinematogrfic Ignasi Juliachs.
s una oportunitat nica de gaudir d'uns films clssics en pantalla gran (en cpies de 35mm), molts d'ells considerats obres mestres del cinema. I com no, el cicle tamb t una vessant pedaggica ja que vol ser una primera presentaci i introducci a alguns dels elements principals de la histria del cinema i la seva sintaxi. Una bona forma de analitzar l'evoluci del mn del celluloide.
El calendari de projeccions va comenar el passat divendres 27 d'octubre amb La noche del cazador de Charles Laughton (1955). Preneu nota de les que segueixen, perqu ompliran de joia els vostres paladars ms exquisits:

24 de novembre...............Cautivos del mal de Vicente Minnelli (1952) (Cinema dins del cinema)
22 de desembre.............. Los vikingos de Richard Fleisher (1958) (Cinema daventures)
26 de gener..................Eva al desnudo de Joseph L. Mankiewickz (1950) (Els grans actors, les grans actrius)
23 de febrer.................Grupo salvaje de Sam Peckinpah (1969) (El western)
23 de mar...................Rocco y sus hermanos de Luchino Visconti (1960) (El cinema europeu: el neorealisme)
27 d'abril...................La jungla de asfalto de John Huston (1950) (El cinema negre)
25 de maig...................Las uvas de la ira de John Ford (1940) (El cinema com a retrat social i poltic. Cinema i literatura)
22 de juny...................Los viajes de Sullivan de Preston Sturges (1941) (la comdia, un gnere etern)

cinemacatala.NET no es fa responsable de qualsevol canvi d'horari i dates que puguin succeir un cop publicada la notcia.
Notcies - Cinema Catal . NET
Grupo Salvaje, de Sam Peckinpah

lectures: 1893

Jaume Claver

18 de novembre de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

una merda
lorena03-12-2006

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small