cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CLAUSURA DE L'ALTERNATIVA '06
El 13 Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, ha tancat ja l’edici d’enguany desprs de projectar quasi 400 films procedents de 41 pasos a 7 espais de Barcelona.
El pblic ha omplert una vegada ms les sales de projecci, esgotant les entrades de pellcules com Monobloc i Mutual Apreciation, de Seccions Oficials, o Barrio Cuba i Le Camion, de Seccions Paralleles. Aquest s un indici de la confiana del pblic cap a un festival com l’Alternativa, i del gran inters que suscita a Barcelona el cinema independent.
Una de les seccions que ha tingut ms seguiment ha estat la Secci Oficial Documental, amb ancdotes com la presncia dels banyistes de la Barceloneta que protagonitzen Maana al Mar, que van regalar als espectadors una improvisada i divertida actuaci musical.
Entre les Seccions i Activitats Paralleles, ha suscitat molt inters l’Homenatge a Marguerite Duras, una aposta interdisciplinria que ha ofert projeccions, una exposici fotogrfica, una lectura dramatitzada i una taula rodona dedicades a la polifactica autora francesa.
Tamb la cinematografia cubana ha tingut una presncia destacada a l’Alternativa 2006, amb la visita del cineasta Humberto Sols, a qui s’ha dedicat una Secci Parallela, i del director del Festival de Cine Pobre de Gibara, Sergio Benvenuto, aix com a travs del monogrfic de la Escuela de Cine y Tv de San Antonio de los Baos.
Un altre convidat del Festival a qui s’ha dedicat una Secci Parallela, el realitzador franco-israeli Eyal Sivan, ha ofert a travs del seu cinema i les seves converses amb el pblic, una visi personal, crtica i extremadament lcida sobre el conflicte palestino-israeli i els mecanismes d’opressi.
L’Alternativa tamb ha convidat al prestigis compositor escocs Patrick Doyle, autor de bandes sonores com les de Gosford Park o Frankenstein, entre moltes d’altres, per a impartir el sis Taller de Msica de Cinema, que ha assolit un rcord de participants. Tamb ha sigut un xit el 1r taller-concurs de curts documentals Xprssat a l’Alternativa 2006, que ha fet possible la producci de 5 curts documentals al marc del Festival.
Ara, al Festival li toca el torn de viatjar, presentant seleccions dels films programats al certamen a ciutats com Shangai, Pars, Lisboa, Madrid, Saragossa, Vic i Manresa.

El palmars d’enguany ha quedat de la segent manera:

Premi L’Alternativa al millor Curtmetratge a Recuerdo del mar de Max Zunino, de Mxic
Menci especial per a Trazos de Pierre Yves Croaud (Frana), Daniel Mulloy, per la direcci d’actors de la pellcula Antonio’s Breakfast (Regne Unit), i Rodrigo Toledo, per a la fotografia de la pellcula Nascente (Brasil).

Premi Kodak Divisi Professional a La Guerra de Luiso Berdejo i Jorge Dorado (Espanya)

Premi L’Alternativa a la millor Animaci a Bonsoir Monsieur Chu, de Franois Leroy i Stphanie Lansaque (Frana).
Menci Especial per a l’animaci Historia trgica com final feliz de Regina Pessoa, Portugal.

Doble Premi L’Alternativa ex aeuquo al millor Documental per a Un pont sur le Drina de Xavier Lukowski (Blgica) i per a Voyage en sol majeur de Georgi Lazarevski (Frana).
Menci Especial per al documental Nasiona de Wojciech Kasperski (Polnia).

Premi L’Alternativa al millor Llargmetratge de ficci per Monobloc de Luis Ortegui (Argentina).
Menci Especial per Friss Leveg d’gnes Kocsis (Hongria).

Premi del Pblic ’06 per a l’animaci Tricko de Hossein Martin Fazeli (Repblica Txeca).

Premi Xprssat a l’Alternativa 2006 a Montjuc de Nacho Martn (Espanya).
Notcies - Cinema Catal . NET
L'Alternativa '06

lectures: 1885

Dani Sol

21 de novembre de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Visca l'Alternativa!
Pere22-11-2006

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small