cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CICLE DE DOCUMENTAL CREATIU SOBRE EL MARROC
En el marc de lexposici Inshallh 1996 2006, el BEC vol apropar-se a un marroc Modern i mostrar un pas, una forma de viure i de pensar que donar a lespectador moltes respostes, per el deixar tamb amb moltes preguntes. Per aix, aquest cicle de documental creatiu, aquestes mirades, comptaran amb la segent programaci:

Dijous 8 de febrer 2007
Les dues cares del Marroc
20 hores. Entrada Gratuta. Sala dActes de la Casa Elizalde. Carrer Valencia 302

Inch Allah
Realitzador: Juan Jos Ponce
Any 2002, 30
Marroc s una pas que es troba tan sols a 15 Km de les costes espanyoles. Amb aix seria suficient per fer-nos una idea de com s aquest pas, per no. Un cop all, les llegendes cauen i els tabs tamb.

Maldita Calle Realitzador: Juan Jos Ponce Any 2003, 31 Milers de nens malviuen a ciutats del Marroc. Vctimes de tot tipus de maltractaments, sovint noms tenen dues alternatives: la marginaci o la delinqncia. Aquest documental fusiona art i denncia social, cinema i periodisme, i ha rebut nombrosos premis i mencions especials. Destacar que Maldita Calle recull lltim testimoni de lescriptor Mohamed Chukri, fill del carrer i uns dels autors ms rellevants de la literatura rab contempornia, mort lany 2003.

Dijous 15 de Febrer de 2007
20 hores. Entrada Gratuta. Sala dActes de la Casa Elizalde. C/ Valencia 302

Le Blues de Sheikhates (Dumou al-chaykht)
Marroc
Realitzador: Ali Esafi
V.O. Subtitulada al catal
Les "sheikhates", cantants populars del Marroc, sn a la vegada les dones ms estimades i les ms marginades. I aix per una sola ra: la seva llibertat. Llibertat de costums i llibertat de to que els permet, noms a elles, cantar la injustcia i la situaci de la dona. Amb paraules senzilles, Shikha Acha ha resumit aquesta situaci: "la nostra vida s semblant a aquesta espelma que crema i es sacrifica per qu els altres puguin veure!"

Dijous 22 de Febrer de 2007
20 hores. Entrada Gratuta. Sala dActes de la Casa Elizalde. Carrer Valencia 302

El Batalett Femmes de la Medina
Marroc / Frana, 2002, 60'
Realitzadora: Dalila Ennadre
V.O. Subtitulada al castell
Entre les parets dels seus apartaments a lantiga Medina de Casablanca, una comunitat de dones marroquines cuinen, netegen, tenen cura de les seves famlies i sajuden mtuament. Atrafegades, amb les mans dins el sab mentre netegen la roba, fent les feines de casa i tamb anant al mercat i a lhammam, entre rialles i llgrimes "Som mestresses de casa, res ms... El nostre esport? Netejar la casa!", aquestes dones valentes, orgulloses del seu paper, parlen de manera lcida i sense compadir-se de les seves vides. Mostren una vitalitat, una curiositat per la vida i una solidaritat sorprenents. Potser aquestes mestresses orgulloses de les seves cases no saben llegir, per saben exactament qu podria millorar les seves vides: la igualtat de drets entre homes i dones, i un futur millor per als seus fills perqu no hagin demigrar amb lobjectiu de mantenir les seves famlies. Les vides quotidianes daquestes herones ("batalett") irradien esperana i en elles es percep la possibilitat del canvi.
Notcies - Cinema Catal . NET
Logo del BEC

lectures: 1720

Dani Sol

15 de gener de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small