cinema catal� . caT
Notícies anteriors
OPORTUNITAT PER VEURE EL CAS PINOCHET
El proper divendres, 9 de febrer de 2007, i dins de lacord entre el Circuit Catal de Cinema Digital (CCCD) i Benec Produccions, consistent en oferir una programaci estable mensual de cinema dautor, es realitzar la projecci del documental , del director Patricio Guzmn.
El cas Pinochet relata, al voltant de tres blocs narratius dividits a la seva vegada en dos nivells expositius, els atzars que varen portar al fiscal Carlos Castresana i al jutge Baltasar Garzn, a demanar la extradici del General xil Augusto Pinochet a Espanya, per a ser jutjat per delictes tan greus com els de tortures.
Autor de la multipremiada La batalla de Xile, crnica de la darrera etapa de Salvador Allende al capdavant del Govern del seu pas, Patricio Guzmn va veure en la detenci de l'exdictador Augusto Pinochet la possibilitat de donar un gir narratiu imprevist a la seva croada al servei d'una memria que ni la repressi ha pogut extingir. El cas Pinochet conflueix entre la recreaci periodstica del procs i els testimonis dels que pateixen els efectes de la tragdia, convertits en la veu dels silenciats.
Amb aquest cicle de cinema dautor, el CCCD pretn democratitzar la cultura i lexhibici del cinema catal per tal dacostar-lo al pblic comarcal, trencant la capitalitat i la temporalitat , ja que cal recordar que les estrenes comercials arriben amb mesos de retard a les sales regionals. Lintent daquest acord tamb tractar de permetre amortitzar millor les produccions catalanes i ajudar a la consolidaci del sector.
Estan previstos els segents horaris de projecci:

Cinemes Urgell (Mollerussa)
Divendres 9 (22.30h.)
Dissabte 10 (20.15h.)
Diumenge 11 (22.30h.)

Cinemes Catalunya (Berga)
Divendres 9 (22.30h.)
Dissabte 10 (20.30h.)
Diumenge 11 (22.30h.)

Cinemes Arinco (Palams)
A partir del 16 de febrer

Cinemes Rambla (Lleida)
Del 9 al 15 de febrer (22.30h.)

Cinemes Guiu
Dissabte 10 (19h.)
Diumenge 11 (22h.)

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell promocional de la pellcula

lectures: 1766

Dani Sol

7 de febrer de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small