cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CINEMA EXPERIMENTAL T CITA AL CCCB
El CCCB presenta Xperimenta07. Mirades Contempornies al Cinema Experimental, una trobada internacional on diversos experts d'arreu del mn (professors, terics, cineastes, programadors, distribudors i arxivistes, entre altres) es reuneixen a Barcelona per debatre l'estat actual del cinema experimental. Les jornades, que se celebraran cada dos anys, tindran lloc a lAuditori del CCCB del 19 al 21 de febrer.
Lentrada ser lliure i shi podr gaudir de debats, projeccions i performances, que sn els actes que centren el programa dXperimenta en el marc dels cinc anys dXcntric.
DINS EL PROGRAMA DE CONTINGUTS, ENS TROBEM AMB UNA primera jornada que sobrir amb una ponncia sobre el desenvolupament i context histric, teric i prctic del cinema experimental, a crrec de David E. James, professor de la University of Southern California i un dels mxims especialistes en la investigaci de les repercussions socials i poltiques del cinema experimental ents com una forma minoritria i contracultural.
A continuaci, la primera taula dXperimenta Transicions: creacidistribuci-consum reunir una srie de personatges vinculats a canals de visionament del cinema ms radical nous i tradicionals. Dominic Angerame (d'una distribudora associada amb l'avantguarda dels seixanta i amb el celluloide com Canyon Cinema), Pip Chodorov (director de Re:Voir, una de les distribudores videogrfiques ms importants, i webmaster de Frameworks) i Brigitte Burger-Utzer (des de la seva posici com a directora de la distribudora austraca SixpackFilm), moderats per Loc Diaz Ronda (coneixedor i estudis de la transformaci dels canvis de creaci i canals de distribuci-difusi i responsable de 1999 a 2002 del departament de documentaci d'una de les cooperatives ms importants d'Europa, Light Cone), debatran sobre aquestes qestions.
En sessi nocturna es programaran les ltimes peces de Peter Kubelka, John Smith, Matthias Mller i Christophe Girardet, Siegfried A. Fruhauf i Emmanuel Lefrant.
La segona jornada s'iniciar amb una visita comentada per Peter Kubelka a lexposici THATS NOT ENTERTAINMENT!, fent especial mfasi a lobra que hi presenta. Les persones que vulguin assistir a les visites comentades s'hauran d'inscriure prviament. Aquest recorregut es far a partir de les 12 hores del mat per a grups reduts (15 persones aproximadament) i est dirigit a alumnes i professors d'escoles de cinema i universitats, aix com a professionals del sector i aquells que ho desitgin. A continuaci, la taula 2 constituir una trobada de diferents cineastes que tractaran el tema de la creaci al cinema experimental i els canvis que s'han produt en els ltims anys. Directors/es de diferents nacionalitats i edats debatran sobre l'estat d'un cinema que es mou, paradoxalment, entre una mplia tradici i la voluntat innovadora. Emmanuel Lefrant (Frana), John Smith (Gran Bretanya) i Peter Kubelka (ustria) sn les veus convocades per dialogar sobre les seves experincies flmiques i el seu desenvolupament i contextualitzaci amb les prctiques d'avantguarda de les ltimes dcades. Seran moderats per John Sundholm.
La projecci lliure de la nit ser a crrec de Mark Webber i Eugeni Bonet.
Al llarg del mat de la tercera jornada es repetir la visita per part de Peter Kubelka a l'exposici. I ja en la recta final se celebrar la taula 3 Ms enll de la sala fosca, que girar al voltant de les complicades i fructferes relacions entre el museu i el cinema experimental. Amb aquesta finalitat es reuniran a Barcelona directors dels departaments audiovisuals i/o comissaris independents de diversos centres i pasos: John G. Hanhardt (Guggenheim, EUA); el conservador de cinema Mark Webber (Shoot, Shoot, Shoot); i Philippe-Alain Michaud (Pompidou). Ser moderat per Andrs Hispano, comissari de l'exposici THATS NOT ENTERTAINMENT!.
Com a cloenda, el collectiu francs Cellule dintervention MTAMKINE, grup d'intervenci en directe que a travs de diversos projectors i efectes ptics i sonors ofereix un espectacle audiovisual nic, ser l'encarregat de posar punt i final a la trobada.
Per ms informaci, no dubteu a visitar el web de CCCB (www.cccb.org)
Notcies - Cinema Catal . NET
Xperimenta'07

lectures: 1772

Dani Sol

15 de febrer de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small