cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LANY DELS CATALANS
La 79ena edici dels premis cinematogrfics per excellncia, els Premis Oscar, ja sn histria. Una edici que pels catalans quedar marcada per un significat tant especial com s el fet que dos joves talents del nostre pas, hagin vist recompensat el seu excellent treball, amb uns Oscar que ens omplen dorgull. Monts Rib i David Mart entren en la histria daquests mtics premis i fan que loncle Oscar aprengui una nova llengua: el catal.
I a banda daquest xit de la nostra terra, doncs els Oscar denguany tamb passaran a la histria per un nou pacte de pau: el de lAcadmia i un dels millors directors de la histria del cinema nord-americ, el bo den Martin Scorsese. Infiltrados sha convertit en el film triomfador al rebre quatre Oscar de pes (pellcula, direcci, gui adaptat i muntatge). En contra, es pot considerar Babel, dAlejandro Gonzlez Irritu, com la pellcula principal derrotada daquesta edici, ja que noms ha vist recompensada una de les 7 candidatures que havia rebut, i probablement per la que menys mereixia: la banda sonora. Tornant a la banda dels beneficiats, cal remarcar els Oscar dinterpretaci protagonistes, que han anat a parar a dos magnfics intrprets que daquesta forma veuen reconeguda la seva gran tasca i el seu sobrat talent, la reina Mirren i el dictador Whitaker. Pel que fa als intrprets, per de repartiment, els escollits han estat, lavi fumeta de Pequea Miss Sunhine, el sempre impecable Alan Arkin, i la debutant Jennifer Hudson, una de les Dreamgirls; dos guardons molt ms discutibles que els dels protagonistes, per tot aix prou justificats. Probablement una de les (agradables) sorpreses es va produir en lapartat de millor film de parla no anglesa, on finalment una excellent pera prima alemanya, com s La vida de los otros va rebre un Oscar que pocs esperaven, i no pas per la (inqestionable) qualitat del film, sin perqu no hem doblidar que la gran favorita era El Laberinto del Fauno, pellcula que, a banda de lOscar catal al maquillatge, va ser distingida per la direcci dart i la fotografia.
Lemoci es va apoderar del Kodak Theatre quan Clint Eastwood va presentar lOscar honorfic de la nit: Il Maestro, o el que s el mateix, un altre acte de pau de lAcadmia, reconeixent el seu immens error quan encara mai ha atorgat lOscar a la millor banda sonora al llegendari compositor rom Ennio Morricone.
Altres Oscar, el (indiscutible) vestuari de Mara Antonieta o la canoneta I Need to Wake Up, del film documental Una verdad incmoda, reconegut tamb com a millor documental, amb un reiterat Al Gore, exhaust i amic de gaireb tothom, especialment de Leonardo DiCaprio. I qu els hi passa als acadmics amb els pingins? lany passat ja li van donar lOscar al (ms que discutible) documental El viaje del emperador i enguany li donen a Happy Feet, derrotant a dos ttols danimaci molt superiors, com Cars i Monster House. En fi, a veure que succex el proper any, i a veure si ens representen ms catalans!
Notcies - Cinema Catal . NET
Montse Rib i David Mart al rebre l'Oscar

lectures: 2487

Albert Galera

26 de febrer de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

estic content per Morricone, per la pellcula El laberinto del fauno i per Scorsese.
Jaume26-02-2007

Felicitats a la Montse Rib i David Mart!!!
Olga26-02-2007

Crec que el resultat d'aquest any s bo, sobre tot pel que fa a Scorsese, als actors i els tcnics del Fauno
Marc C.26-02-2007

No vaig pode veure la gala per estic molt contenta per aquests catalans (i per la b.sonora de "Babel" que a mi si que m'agrada)
Laura26-02-2007

Desprs del pacte de pau amb Scorsese i Morricone, ara manca la pau amb Kate Winslet...
Jack27-02-2007

El documental "Una verdad incmoda" i l'oscar que ha obtingut sn molt necessaris per la conscincia ciutadana.
Bernat01-03-2007

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small