cinema catal� . caT
Notícies anteriors
STUART ROSENBERG HA MORT
El director Stuart Rosenberg va morir la passada setmana degut a una malaltia cardaca.
Rosenberg va comenar la seva carrera artstica a la dcada dels 50 dirigint diferents episodis de sries de televisi com ara Los defensores per la qual a lany 1963 va guanyar un Emmy, Los intocables, La ciudad desnuda i La dimensi desconeguda.
Al 1967 realitzaria el seu primer film La leyenda del indomable (Cool Hand Luke), la ra per la qual no tornaria a la petita pantalla. Rebria quatre candidatures als Oscars i obtindria un guard, el de millor actor de repartiment per a George Kennedy. A partir daquest moment es dedicaria en cos i nima al cinema, la seva passi.
Stuart Rosenberg tornaria a dirigir tres cops ms a Paul Newman en Un hombre de hoy, Los indeseables i Con el agua al cuello. El mtic actor valorava daquesta manera la tasca de Rosenberg: Mai vaig treballar millor que amb ell.
Altres films destacables de la seva trajectria professional van ser San Francisco, ciudad desnuda (1973), El viaje de los malditos (1976), Terror en Amityville (1979), Brubaker (1980) i El Papa de Greenwich Village (1984).
Stuart Rosenberg va nixer un 11 dagost de 1927 a Brooklyn (Nova York). Aquest any hagus complert 80 anys.
Notcies - Cinema Catal . NET
Stuart Rosenberg

lectures: 1710

Jaume Claver

28 de març de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small