cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MOR LUIGI COMENCINI, UN DELS PARES DE LA COMDIA ITALIANA
Comptava ja 90 anys d'edat i patia una llarga malaltia. Tot junt potser era massa per Luigi Comencini, i aquest Divendres Sant ens ha deixat, a Roma, el que era un dels referents de la comdia italiana.
Durant aproximadament mig segle, el temps comprs entre el seu debut amb el documental La Noveletta i posteriorment el curtmetratge Bambini in citt (Nios en la ciudad), fins la seva ltima aportaci al cinema, Marcellino, un remake de Marcelino, pan y vino, Comencini va ser el mxim responsable de pellcules que quedarien definides dins l'anomenat neorrealisme rosa itali dels anys 50 o la comdia italiana dels 60.
Juntament amb Dino Risi, Mario Monicelli i Ettore Scola, Comencini va ser considerat com un dels pares de la comdia del pas transalp, ja que a la seva filmografia hi podem trobar ttols com Pane, amore e fantasia (Pan, Amor y Fantasa), pellcula amb la que va aconseguir l's de Plata al Festival de Berln de l'any 1953, Tutti a casa (Todos a casa), stira sobre el comportament itali desprs de la pau de 1943, o Lo scopone scientifico (Sembrando ilusiones).
Comencini va dirigir alguns dels actors ms importants de la histria del cinema itali com Tot, Nino Manfredi, Alberto Sordi, Claudia Cardinale, Vittorio Gassman o Marcello Mastroianni.
Notcies - Cinema Catal . NET
Comencini

lectures: 1805

Dani Sol

6 d'abril de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small