cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TORNA EL BAFF
La 9 edici del BAFF (Barcelona Asian Film Festival ) escalfa motors per tal de comenar amb fora el proper 27 d'abril. El BAFF, que finalitzar el proper 6 de maig, tindr la Xina com a pas convidat, i presenta una selecci de ms de 50 pellcules, repartides entre les seccions Oficial, AS (Asian Selection), Pas Convidat - Xina, D - Cinema, Sessions Especials i Espai Anime. La inauguraci ser als cinemes Aribau Club amb la pellcula Desert Dream (Hyazgar), que presentar el propi director Zhang Lu.
Per la seva banda, la clausura del BAFF 2007, que pretn ser una festa oberta a tots els aficionats que hi hagin assitit durant els deu intensos dies previs, es realitzar a l'Espai Movistar amb la projecci de la pellcula Don, l'nica obra del cinema de Bollywood d'aquesta edici.
La Secci Oficial a concurs reuneix onze pellcules de Jap, Corea, Indonsia, Xina, Hong Kong i Malsia: After This Our Exile (Fu Zi), Family Ties (Gajokeui Tansaeng), Getting Home (Luo Ye Gui Gen), Life Can Be So Wonderful (Sekaiwa Tokidoki Utsukushii), No Regret (Huhwaehaji Anah), Opera Jawa, Raining Dogs (Tai Yang Yue), Strawberry Show Cakes, Summer Palace i The Last Dining Table (Majimak Babsang).
AS (Asian Selection) presenta una selecci del millor dels festivals internacionals, i compta amb les recents obres d'antics coneguts del BAFF, tots ells noms imprescindibles de les noves cinematografies asitiques (Jia Zhang Ke, Tsai Ming Liang o Ryuichi Hiroki, entre d'altres).
El pas convidat del BAFF 2007 s la Xina continental, que en els ltims 20 anys s'ha convertit en un basti prolfic del millor cinema d'autor contemporani, i ha conquistat per propi dret la seva presncia als festivals internacionals cinematogrfics, on ha obtingut importantssims premis. L'eclosi de l'anomenada Cinquena Generaci de cineastes xinesos dels 80, amb Zhang Yimou al capdavant, s potser la cara ms coneguda d'aquest cinema per als espectadors occidentals. Obviant el cinema produt a Hong Kong, que mereixer un apartat especial en futures edicions del BAFF, aquest any es presenta una selecci de 15 pellcules produdes des dels anys 80, amb els reinventors del cinema xins de la Cinquena Generaci, la Sisena Generaci o post-Tienanmen i fins els novssims directors del segle XXI.
Podeu trobar tota la programaci i ms informaci d'inters sobre el BAFF a www.baff-bcn.org
Notcies - Cinema Catal . NET
El BAFF

lectures: 1930

Dani Sol

23 d'abril de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

crec sincerament que ara mateix el cinema asitic ja est una mica saturat
Enric23-04-2007

No estic d'acord. Penso que els asitics sn els que estan fent el millor cinema actual.
Clara23-04-2007

Completament d'acord Clara. Noms cal veure LA MALDICIN DE LA FLOR DORADA, una rotunda obra mestra!!!
Frank01-05-2007

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small