cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA MSICA DEL CINEMA FANTSTIC A LAUDITORI.
Els dies 11 i 14 de desembre, a les 21 hores, a lAuditori (carrer Lepant, 150), podreu escoltar peces cabdals del cinema fantstic ms modern.
LOBC (Orquestra Simfnica de Barcelona i Nacional de Catalunya) dirigida per Virginia Martnez interpretar :
Frankenstein de Mary Shelley (1994/director: Kenneth Branagh, compositor: Patrick Doyle en lactualitat, un dels millors creadors de partitures musicals pel cinema).
2001: Una odissea de lespai (1968/director: Stanley Kubrick , peces clssiques dels msics: Richard Strauss i Gyrg Ligeti).
La guerra de les galxies (1977/director: George Lucas), Encontres a la tercera fase (1977/Steven Spielberg) i Parc Jurssic (1993/Steven Spielberg), totes les partitures daquestes pellcules estan compostes pel genial John Williams.
Ultimatum a la terra (1951/director: Robert Wise) i Fahrenheit 451 (1966/director: Franois Truffaut) compostes totes dues pel mestre Bernard Herrmann.
El laberinto del fauno (2006/director: Guillermo del Toro, compositor: Javier Navarrete com recordareu va ser candidata a lOscar de 2007 a la millor banda sonora).
Aquesta frase resumeix perfectament el propsit de lacte i les sensacions que espera que es produeixin en lespectador: Lhabilitat de compositors i directors ha aconseguit el miracle unint imatge i msica en un tot indestriable que resta en la nostra memria. La mgia del cinema, la mgia de la msica.
s un programa presentat per Cinesa.
Tan sols vull afegir un petit comentari. Els seguidors de la banda sonora -per cert, arreu de Catalunya sn un bon grapat!- recolzem aquestes iniciatives perqu malauradament hi ha poques. Una ciutat com Barcelona que vesteix la seva passi per la cultura i oberta , segons es comenta, a noves experincies culturals hauria de buscar la manera de portar a compositors de la talla de John Williams, Ennio Morricone, Alexander Desplat, Patrick Doyle i un llarg etc ha dirigit les seves peces i crear amb la seva presncia una mgia increble. s una experincia que recomano.
Lluny en la memria queda els concerts de Jerry Goldsmith, Elmer Bernstein, Lalo Schiffrin i Maurice Jarre.
Si ciutats com Ubeda, Madrid, Bilbao, Valencia, Sevilla i Santander ho han fer realitat.... La qesti s: Barcelona est menys capacitada??
Notcies - Cinema Catal . NET
Poster de Ultimatum a la tierra

lectures: 1663

Jaume Claver

10 de desembre de 2007


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

A Barcelona li manca ms comprensi del que significa la msica de cinema
Lluc11-12-2007

Comprensi, coneixement, inters i sobretot passi per un llenguatge que cada any fa histria. Ahir veiem 'The Queen' de Stephen Frears, la banda sonora creada per Alexander Desplat s una marevella. Dona el punt de contenci exacte.
John T.12-12-2007

Vaig anar al concert del divendres i va ser espectacular. Endavant!
R.17-12-2007

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small