cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EDICI ESPECIAL DEDICADA A MANOEL DE OLIVEIRA
Malgrat que sembli poc menys que impossible, el cert s que Manoel de Oliveira t actualment 99 anys, per ledat no s el ms increble, el fet que el desmarca de qualsevol altre realitzador s que a punt de celebrar el seu centenari continua actiu, mostrant la seva envejable vitalitat, i dirigint una mitja de dues pellcules per any!!! Per descomptat, Oliveira s el director ms veter en actiu i amb diferncia -, per el curis s que veient les seves estimulants propostes podem arribar a la conclusi que el seu esperit es mant absolutament jove i ser. Per recuperar i potser en molts casos per descobrir algunes mostres de la seva particular forma dentendre la vida i el cinema, la distribudora Vella Visin edita un extraordinari pack amb 4 dvds i un interessant llibret sobre la seva figura; els ttols escollits per formar part daquesta edici especial, sn alguns dels seus films ms aconseguits:

El Valle de Abraham. Dirigida lany 1993 i basada en la Madame Bovary de Gustave Flaubert, s probablement la seva millor pellcula. Una impecable dissecci melodramtica, protagonitzada per una de les actrius habituals de la seva filmografia, lenigmtica Leonor Silveira.

El Principio de la Incertidumbre. Amor, infidelitats, ambicions... alguns dels conceptes preferits del mestre portugus en un film de lany 2002, realitzat a partir de la novella dAgustina Bessa-Luis. Va formar part de la secci oficial del Festival de Cannes.

Oporto de mi Infancia. Una pellcula documental duna hora de durada, a travs de la qual Don Manoel sendinsa en els records de la seva infantesa a la ciutat on va nixer: Porto. Realitzada lany 2001 s un sentit viatge intrnsec al seu propi passat.

La Caja. La caixa del ttol s el protagonista indirecte duna kafquiana crnica ambientada a Lisboa segons la pea teatral de Prista Monteiro. Ttol imprescindible.

Quatre propostes escollides en conscincia, tant pels coneixedors de lobra Oliveiriana com pels qui encara no heu entrat en el seu univers. Penseu que Manoel de Oliveira s una rara avis, un personatge nic en la seva espcie, un intellectual, capa de donar autntiques llions dhistria, geografia o cinema desprs de la celebraci dun sopar, a altes hores de la matinada i desprs de una atapeda jornada en un festival cinematogrfic on va ser invitat per presentar la seva darrera obra; aquesta ancdota la vam poder viure en cos present, amb la conseqent admiraci i enveja de tots els qui vrem tenir la sort de compartir taula i escoltar les svies reflexions del mestre, capa daguantar ell sol una llarga tertlia; clar que per aleshores noms era un jovenet de noranta-set anys.
Notcies - Cinema Catal . NET
El Valle de Abraham

lectures: 1648

Albert Galera

25 de gener de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Jo haig de dir que per b que amb "El Convento" em vaig avorri com mai, amb altres com "El Valle de Abraham" o "Una pelcula hablada" vaig passar unes estones molt estimulants.
Marc25-01-2008

s curis, jo em "El Convento" vaig entrar en el joc de les mirades i els silencis i vaig passar-m'ho d'all ms b. En canvi en altres films m'ha avvorit molt.
Jordi T29-01-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small