cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ABS FILM COMPANY AMB EL CINEMA EN CATAL
Grcies a una remarcable iniciativa de la productora ABS Film Company i el recolzament de lICIC (Institut Catal de les Indstries Culturals), a partir del 19 de mar el cinemes catalans veuran incrementada les sessions protagonitzades per pellcules parlades en llengua catalana. Amb el tret de sortida que suposa la pellcula mexicana Partes Usadas - que ja coneixerem amb el seu ttol catal de Parts Usades -, ABS garanteix lestrena de 7 pellcules daqu fins a finals dany. Parts Usades s lpera prima del realitzador mexic Aarn Fernndez i tindr el privilegi dobrir aquest cicle de cinema doblat al catal; de fet es tracta duna coproducci entre Frana, Espanya i Mxic que suposa un retrat social del Mxic actual al mateix temps que reflexiona sobre conceptes com lamistat, ladolescncia o la violncia. El cas de Fernndez saproxima al duna colla de nous cineastes mexicans que sestan imposant amb un cinema contundent, amb criteri i gran personalitat, en un grup en el que tamb hi sn cineastes com Rodrigo Pl (La Zona), Fernando Eimbcke (Temporada de Patos) o Carlos Reygadas (Luz Silenciosa). Aix doncs, a partir dara i grcies a aquesta iniciativa, lespectador de cinema doblat tamb podr escollir el catal i, per fi, ms enll de les produccions eminentment infantils, que passaven per ser les niques que es podien escoltar en versi catalana.
Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell catal de Parts Usades

lectures: 1654

Albert Galera

5 de març de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

ja era hora que alguna productora es mostrs solidria amb els qui ens agradara escoltar tot el cinema en catal.
Jordi05-03-2008

Jo soc partidari de doblar al catal pellcules estrangeres, per el cas de produccions hispanes em sembla que no s prou necessari, i a ms, els doblatges acostumen a no ser gaire bons.
Josep M.05-03-2008

El problema de les pelis hispanes es que a vegades no sentenen els dialegs potser la soluci sera senzillament els subttols en catal
Andrs05-03-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small