El passat dimecres va morir Sir Arthur Charles Clarke, a l'edat de 90 anys.
Científic i escriptor de notorietat mundial, va deixar la seva empremta al cinema gràcies a la mítica pel·lícula de Stanley Kubrick, 2001: A Space Odissey.
El seu interès per l’astronomia li venia de petit. Va estudiar matemàtiques i física en el prestigiós King’s College de Londres, finalitzant-los amb honors.
La seva fama mundial es va consolidar amb les seves intervencions a la televisió: a la dècada dels 60, com comentarista de les missions de l’Apolo a la CBS; a la dècada dels 80, gràcies a un parell de sèries que va realitzar.
Des de 1956 fins la seva defunció va viure a l’illa de Sri Lanka, motivat pel seu interès per la fotografia, l’exploració submarina i la fascinació que sentia per la cultura india.
La seva contribució al cinema, sempre relacionada amb la ciència ficció, va ser degut al cèlebre relat (un dels primers) El centinela, que li serviria de base per la seva mítica novel·la ‘2001: Una Odisea espacial’. La resta és història.
Setze anys més tard, Peter Hyams portaria a la pantalla gran el segon llibre d’una saga espacial (el conformen quatre) creada per Arthur C. Clarke: 2010: Odissey Two. La interpretava el desaparegut Roy Scheider.
Va néixer un 16 de desembre de 1917 a Minehead (Anglaterra) i al 1998 va obtenir el títol de cavaller de la Ordre de l’Imperi Britànic.
Sempre que miro al cel, a l’espai busco el monòlit.