cinema catal� . caT
Notícies anteriors
KUBRICK, ARTHUR C. CLARKE I EL MONLIT
El passat dimecres va morir Sir Arthur Charles Clarke, a l'edat de 90 anys.
Cientfic i escriptor de notorietat mundial, va deixar la seva empremta al cinema grcies a la mtica pellcula de Stanley Kubrick, 2001: A Space Odissey.
El seu inters per lastronomia li venia de petit. Va estudiar matemtiques i fsica en el prestigis Kings College de Londres, finalitzant-los amb honors.
La seva fama mundial es va consolidar amb les seves intervencions a la televisi: a la dcada dels 60, com comentarista de les missions de lApolo a la CBS; a la dcada dels 80, grcies a un parell de sries que va realitzar.
Des de 1956 fins la seva defunci va viure a lilla de Sri Lanka, motivat pel seu inters per la fotografia, lexploraci submarina i la fascinaci que sentia per la cultura india.
La seva contribuci al cinema, sempre relacionada amb la cincia ficci, va ser degut al clebre relat (un dels primers) El centinela, que li serviria de base per la seva mtica novella 2001: Una Odisea espacial. La resta s histria.
Setze anys ms tard, Peter Hyams portaria a la pantalla gran el segon llibre duna saga espacial (el conformen quatre) creada per Arthur C. Clarke: 2010: Odissey Two. La interpretava el desaparegut Roy Scheider.
Va nixer un 16 de desembre de 1917 a Minehead (Anglaterra) i al 1998 va obtenir el ttol de cavaller de la Ordre de lImperi Britnic.
Sempre que miro al cel, a lespai busco el monlit.
Notcies - Cinema Catal . NET
Arthur C. Clarke

lectures: 1619

Jaume Claver

21 de març de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Una gran prdua sens dubte.
Pau23-03-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small