cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TAL COM ERA SYDNEY POLLACK
En sintonia amb un any cinematogrfic desastrosament atapet de desaparicions, ens acaba de deixar el director nord-americ Sydney Pollack. Nascut l1 de juliol de 1934, Pollack va ser un dels components ms joves de lanomenada generaci de la televisi, un collectiu de brillants realitzadors nord-americans que van irrompre als anys seixanta desprs duna etapa inicial marcada per la televisi. Actor abans de donar el pas a la direcci, Pollack no va deixar mai dactuar, tant en pellcules prpies com en obres de directors com Woody Allen o Stanley Kubrick, encara que mai com a protagonista. Estretament vinculat al guionista David Rayfiel, lobra com a realitzador de Sydney Pollack est formada per 20 pellcules, entre les que destaquen especialment el western ecolgic Las aventuras de Jeremiah Johnson (1972) i el thriller poltic Los tres das del Cndor (1975), probablement la pellcula ms complerta de tota la seva filmografia. Coronat amb lOscar a la millor direcci per Memorias de frica (1985), Pollack ha estat un home de cinema, un gran devorador de clssics, que ha homenatjat o revisat amb ttols com Habana - camuflat remake de Casablanca - o Sabrina - desafortunada nova versi de la comdia Wilderiana -. Els actors Burt Lancaster, Robert Redford i Harrison Ford han estat els intrprets que ms han repetit sota les ordres del director que tamb va tenir temps de transvestir a Dustin Hoffman a la comdia Tootsie (1982), daconseguir perms per rodar al mateix edifici de les Nacions Unides a travs de La intrprete (2005) o dedicar una pellcula al prestigis arquitecte Frank Gehry amb Apuntes de Frank Gehry (2005). En definitiva, una altra prdua ms dun altre director que ha deixat la seva empremta, un director que de la mateixa forma que la parella protagonista de Tal como ramos (1973) sempre es va mostrar tal com ell mateix era.
Notcies - Cinema Catal . NET
Sydney Pollack

lectures: 1759

Albert Galera

27 de maig de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

tot i que Memorias de Africa no m'agrada gaire, Las aventuras de Jeremiah Johnson s bonssima, i La Intrpete molt interessant
P.27-05-2008

A veure si la Filmo (la tele segur que no) ens recupera Apuntes de Frank Gehry i quelcom ms de la seva interessant filmografia
Andrs27-05-2008

A veure si la Filmo (la tele segur que no) ens recupera Apuntes de Frank Gehry i quelcom ms de la seva interessant filmografia
Andrs27-05-2008

Si, si... "Apuntes de Frank Gehry" es va estrenar als cines pero molt malament, jo la vaig pillar pels pels i em va agradar moltisim. Es una llastima que costi veure pelis molt per sobre de la mitja.
Robert27-05-2008

era una persona que a mi em queia molt b; amb "Tootsie" vaig riure molt i com actor el recordo sobre tot per "Eyes Wide Shut", en el paper que va refusar Harvey Keitel
Cesc27-05-2008

ja s curis que rebs l'Oscar per una pellcula tant plasta com "Memorias de Africa"; prefereixo la seva primera etapa molt abans que la darrera (encara que no he vist el doc sobre Frank Gehry)
Marc27-05-2008

Conservo buenos recuerdos de "Yakuza" y "Las aventuras de J. Johnson"
Kike27-05-2008

Crec que ha estat un bon director. Coincideixo en alguns dels ttols suggerits i com a productor ha buscat productes de qualitat: Michael Clayton, Los fabulosos Baker Boys, Iris o Sentido y sensibilidad. Una figura clau del cinema.
Q.27-05-2008

m'ha sorprs conixer que havia fet tanta cosa; jo que pensava que noms havia dirigit, i resulta que era un home de cine total!!!
N.D.27-05-2008

Amics i amigues: aquesta setmana el Cinema Mald de Barcelona projecta el documental APUNTES DE FRANK GHERY!! no us el perdeu!!!!
Pep31-05-2008

Aquesta si que s veritablement una gran prdua pel mon del cinema.
Pau02-06-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small