cinema catal� . caT
Notícies anteriors
3a SETMANA DEL GANDULES 08
El CCCB (Centre de Cultura Contempornia de Barcelona) proposa una nova edici del Gandules. Una iniciativa que combina el cinema a la fresca a un tipus de cine ms experimental.
Lactual edici planteja el tema de la interculturalitat partint dun principi cinematogrfic essencial: el punt de vista.
Les diferents pellcules, documentals i assajos que es podran gaudir sn de nacionalitats diverses. Aquest aspecte garanteix imparcialitat i provocar en lespectador un gran desig de debat. Totes tracten dos grans temes que comporten un qestionament del punt de vista: els desplaaments que porten cap a una altra cultura i les situacions de convivncia entre cultures en un mateix mbit.
Lentrada s gratuta. Lloc: Pati de les Dones(CCCB); situat al carrer Montalegre , 5 (Barcelona).

Dimarts 19 dagost
Chris Marker i Alain Resnais, Les statues meurent aussi (1953/30)
Sinopsi: Una denncia del colonialisme i la perversi que la mirada occidental exerceix sobre lart afric. Aquest documental va estar prohibit per la censura francesa durant deu anys.
Ousmane Sembene, La noire de (1966/65)
Sinopsi: Diouana, analfabeta, treballa a Dakar cuidant els fills duna parella de burgesos blancs. s el Senegal postcolonial. Quan els seus patrons li demanen que els acompanyi a Antibes, on passen les vacances, la seva situaci canviar: a Frana ser explotada i obligada a realitzar tota mena de tasques domstiques. Premi Jean Vigo de Cannes.

Dimecres 20 dagost
Andrs Duque, No es la imagen, es el objeto (2008/10). Pea de producci prpia.
Extracte: Quantes hores podries passar-te mirant aquest cromo?, li diu Pedro P. a Jos Sirgado a Arrebato. Jo tamb guardo el meu lbum preferit de la infantesa. Es titula Hombres, razas y costumbres. Cada pgina em revela noves lectures, a vegades imprecises i estranyes, sobre qui som i qu s el mn. (A. Duque).
Youssef Chahine, El destino/Al-Massir (1998/125)
Sinopsi: A lAndalusia del segle XII, Averroes s perseguit pels fonamentalistes. Un film sobre el mestissatge, ple de sensualitat, embriaguesa, danses, cants i jocs amorosos. Un musical, un film daventures, un melodrama; una barreja hedonista de gneres i estils que denuncia lintegrisme contemporani i exhibeix la llibertat de pensament.

Dijous 21 dagost
Jean-Pierre i Luc Dardenne, La promesa (1996/93)
Sinopsi: LIgor t 15 anys, s aprenent de mecnic i treballa amb el seu pare, que explota immigrants illegals a canvi de papers falsos. Un dia, lIgor fa una promesa: fer-se crrec de la dona i el fill dun treballador de Ghana. Un dels retrats ms realistes i sensibles de la immigraci en la societat europea.

Proveu noves sensacions.
Notcies - Cinema Catal . NET
Gandules 08

lectures: 2222

Jaume Claver

19 d'agost de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Recomano, de totes totes, La Promesa dels germans Dardenne, s una meravella, i a l'aire lliure pot ser molt estimulant;
Bea20-08-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small