Aquesta setmana finalitza el Gandules 08 (l’actual edició del cicle de cinema d’estiu del CCCB).
Aquest certamen introdueix a l’espectador en un tipus de cine difícil de veure a les sales comercials i li permet obrir debats molt necessaris a la societat actual.
L’entrada és gratuïta. Lloc: Pati de les Dones(CCCB); situat al carrer Montalegre , 5 (Barcelona).
Dimarts 26 d’agost
Isa Campo i Isaki Lacuesta, Alpha and again (2008/22’. Peça de producció pròpia).
Sinopsi: Alpha és un refugiat polític de Darfur que viu a Melbourne. A partir de la seva experiència personal, assistim a una sèrie de digressions sense principi ni fi, en un país construït per immigrants on avui dia els camps de refugiats i els centres de detenció d’estrangers són dignes d’un relat de Kafka.
Bob Connolly i Robin Anderson, Black Harvest (1992/90’).
Sinopsi: Joe, el fill mestís d’un buscador d’or australià i d’una aborigen de Nova Guinea, posa en marxa una plantació de cafè amb els seus germanastres de la tribu Ganiga. Connolly i Anderson van filmar, durant anys, la crònica apassionant i fascinant d’un projecte de conciliació entre cultures que es va anar erosionant.
Dimecres 27 d’agost
Octavio Cortázar, Por primera vez (1966/9’).
Sinopsi: Els habitants d’un poble de Cuba on mai s’ha vist una pel·lícula, descobreixen el cinema amb una projecció de Temps moderns de Chaplin.
Jean Rouch, La pyramide humaine (1961/90').
Sinopsi: Rouch proposa a uns estudiants europeus i africans d’un institut d’Abidjan (Costa d’Ivori) que facin una pel·lícula plegats. Gràcies a aquesta experiència cinematogràfica en comú, descobriran la forma d’expressar els seus conflictes polítics i sentimentals. Un film ple d’invencions, rodat amb els joves i amb la bellesa fugaç de la joventut.
Dijous 28 d’agost
Joâo César Monteiro, À flor do mar (1986/133’).
Sinopsi: Una traductora italiana i els seus fills, un nàufrag nord-americà, una casa davant una badia en la costa portuguesa, un estiu calorós. Entre el conte d’aventures, el romanticisme, la melangia i la sàtira, entre Rossellini i Godard: un film ple d’aire i de llum.
Proveu noves sensacions.
fotograma de À flor do mar
lectures: 2134
Jaume Claver
26 d'agost de 2008
Comparteix la notícia a:
Comentaris dels nostres visitants:
són títols molt desconeguts, però certament interessants