cinema catal� . caT
Notícies anteriors
KARMA FILMS EDITA LOS ARCHIVOS SECRETOS DE LA INQUISICIN, DE DAVID RABINOVITCH
A comenaments daquest mes de setembre surt a la venda editat en format dvd el documental de recreaci histrica Los archivos secretos de la Inquisicin dirigit i produt per David Rabinovitch. Aquest treball dinvestigaci est conformat per quatre extensos captols que podrien equivaler perfectament a quatre llargmetratges independents. Els quatre documentals ficcionats, recreats per diferents actors i actrius, es van emetre lany passat per la TV2, ja que TVE es troba entre els coproductors del projecte, i recull diferents sumaris extrets dels arxius secrets de la Inquisici, oberts finalment el 1998 i posats a disposici dinvestigadors i historiadors, desprs de labolici de les seves activitats pel Vatic en el segle XX.

Els quatre reportatges fan un recorregut pels cinc cents anys de repressi, tortures i execuci dels elements hostils a la religi cristiana a travs de quatre casos concrets i indits provinents dels arxius visitats. Els quatre episodis, dirigits pel mateix David Rabinovitch i rodats a Frana, Itlia i Espanya, sn:

- Extirpar los herejes, centrat en la destrucci del catarisme a la zona del Llenguadoc el segle XIV interrogant i marcant als sospitosos amb una creu groga com desprs farien els nazis amb els jueus amb lestrella groga a la solapa -. Entre els perseguits trobem a la vdua de Berenguer de Roquefort, senyora del castell de la vila occitana de Montallu.
- Las lgrimas de Espaa, en qu es retrata el cas particular duna parella de religi jueva sotmesa a un auto de fe i posterior condemnaci temps desprs de la instauraci del regnat dels Reis Catlics en el segle XV quan es posa fi a segles de coexistncia de cultes i religions diferents.
- La guerra contra las ideas est ambientat a la Vencia del segle XVI, enmig del rebombori causat per la reforma protestant de Luter que amenaa els privilegis i poder de lEsglsia Catlica i com aquesta va contraatacar empaitant els que considerava dissidents i heretges.
- El fin de la Inquisicin s el darrer documental i est ambientat tamb a Itlia. Aqu sexplica el cas particular del segrest del fill de la famlia jueva Mortara a Bolonya i custodiat per catacumnics a Roma ja en ple segle XIX, quan els francesos van ser expulsat dItlia i la Inquisici restaurada - Napole havia implantat el liberalisme i havia suprimit el Tribunal de la Santa Inquisici-.

Els quatre episodis de to divulgatiu compten amb un narrador que explica els fets i a vegades fa transcripcions de les declaracions dels testimonis en les actes conservades mentre es representen les diferents histries i sentrevisten entesos i experts en la matria.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 2173

Joan Millaret Valls

8 de setembre de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

;; no ho coneixia... i em sembla molt interessant; s'haur d'estar atent perqu no crec que facin gaire tirada!;;
Cesc08-09-2008

pellcules com aquesta sn certament necessries; grcies per la "noti"
Olga09-09-2008

SUENA MUY ATRACTIVO; QUE LSTIMA QUE CASI NADIE LA CONOZCA
TOMMY10-09-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small