cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL TRIST VEREDICTE FINAL DUN HOME AMB UN GRAN DEST

Malgrat que no ens agrada especialment recordar aquestes coses, el cert s que el Festival de Sant Sebasti ha tornat a actuar de macabre protagonista. Durant el tram final del mtic certamen donostiarra hem conegut la trista notcia de la prdua de tot un mite cinematogrfic. Aquest cap de setmana ens ha deixat Paul Leonard Newman, tot un senyor actor, elegant, intellectual i increblement carismtic. El fatdic cncer ha acabat amb la vida de linoblidable protagonista de The Hustler (El buscavidas), de Robert Rossen (1961). Guanyador dun scar que no va arribar fins el 1987, grcies a la seva interpretaci a The Color of Money (El color del dinero), de Martin Scorsese (1986), la trajectria del marit de lactriu Joanne Woodward un matrimoni que enguany havia celebrat les noces dor, un fet absolutament allat i desconegut a Hollywood -, ha passat a la histria per la convicci dels seus treballs, aix com per la estudiada decisi de cadascun dels personatges que ha anat interpretant. Amb el seu amic Robert Redford va protagonitzar dos ttols convertits en clssics immortals de finals dels seixanta i principis dels setanta: Butch Cassidy and the Sundance Kid (Dos hombres y un destino) i The Sting (El golpe), ambdues pellcules dirigides per George Roy Hill, als anys 1969 i 1973 respectivament. Entre els seus millors treballs, ens agradaria destacar la profunditat psicolgica del Frank Galvin que va brodar mitjanant el film The Verdict (Veredicto final), de Sidney Lumet (1982). Durant la seva etapa ms madura, cal remarcar els excellents treballs desenvolupats a The Hudsucker Proxy (El gran salto), dels germans Coen (1994) i, sobre tot, a Road to Perdition (Camino a la perdicin), de Sam Mendes (2002), la seva darrera gran interpretaci. Paul Newman ha conservat lelegncia i el saber estar fins al final de la seva vida i, fins i tot, ens ha obsequiat amb un testament cinematogrfic tant nostlgic i carregat dirresistible personalitat com s lexercici vocal de lentranyable Doc Hudson del film danimaci Cars, de John Lasseter (2006). Ens podrem allargar molt recordant pellcules protagonitzades per en Newman, per el que volem s convidar-vos a dir la vostra sobre un dels GRANS de Hollywood.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1598

Albert Galera

28 de setembre de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

estic molt trista, enfonsada, no s que dir... em sap un greu terrible.
Esther g28-09-2008

estic d'acord que s un dels grans i ens deixa interpretacions memorables, com les de El Buscavidas, El Golpe o Ni un Pelo de Tonto
Aleix29-09-2008

un daltnic encantador! inolbidable a "Mr. and Mrs. Bridge"
Bernie29-09-2008

El buscavidas, Marcado por el odio, Harper i moltes ms....
Andrs29-09-2008

Un mite i possiblement els ulls blaus ms encisadors. A La gata sobre el tejado de zinc estava irressistible.
Q29-09-2008

sobre tot, sobre to,,,, "Dos hombres y un destino"... impressionant!!!
Spell29-09-2008

per mi el ms GRAN de tots; noms Brando estava a la seva alada
Lucas30-09-2008

Ahir vaig recuperar 'Road to Perdition' i simplement Newman est magnfic. La seva presncia omple la pellcula.
Quentin01-10-2008

Evidentment, un dels millors i sobretot la barreja perfecta entre grans pel.lcules de la historia del cinema, alguns divertimentos comercials entre els 70 i 80 fins arribar a 3 o 4 interpretacions daquests ltims anys per no oblidar el seu talent.
Albert Serra05-10-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small