cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TITEUF: EL SENTIDO DE LA VIDA VOLUM 12. AUTOR: ZEP EDITORIAL: GLNAT

Sacaba de publicar el passat mes de setembre per gentilesa de Glnat el darrer volum del cmic supervendes francs protagonitzat pel carismtic menut Titeuf, creat pel belga Philipe Capuis, ms conegut com a Zep, desprs de la desordenada aparici dalguns volums previs en daltres editorials. En la millor tradici de la historieta grfica infantil de lescola francobelga, Titeuf contracci de petit oeuf, petit ou s un nano preadolescent dotat duna mirada curiosa, desinhibida i ingnua que provoca sovint lhumor i la tendresa quan senfronta perplexament al mn dels pares o al de lescola. El sexe, els professors o les noies seran els incomprensibles temes i les feixugues preocupacions en el microcosmos del petit Titeuf.

Llbum de cmic est estructurat en niques pgines amb histries concloents llevat duna histria inusualment llarga que sestira molt sintticament durant un estiu i que obra llbum daquest atnit i escarransit antiheroi. A vegades, un mateix motiu, com els abusos dun ganpia de pati descola, es pot reproduir durant tres o quatre pgines aparentment independents. Tot i lestructura de pgines autnomes i clausurades llbum transmet una continutat i fludesa sorprenent amb una coherncia temtica envejable. Tra dctil, viu, dinmic i lleuger; cromtics i variats fons de gran suavitat i calidesa; escenografia austera i acurada, a estones sense accessoris i daltres ms carregats, per sempre cercant lefectivitat justa; algunes histries tenen gran fora visual i no necessiten dexplicatius i redundants dilegs; i les que se sustenten en les converses denoten tota la innocncia i candidesa daquest testimoni dexcepci del nostre mn aix com la grcia de les seves inopinades asseveracions.

Lxit de les seves divertides aventures ja ha generat una srie de dibuixos animats emesos per TV France 3 - redifosos actualment per Antena 3 a Espanya - aix com un exits videojoc per a Game Boy.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1515

Joan Millaret Valls

22 d'octubre de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small