cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA TRAQUE, DEL DIRECTOR FRANCS LAURENT JAOUI, GUANYA EL PREMI AL MILLOR TELEFILM EN LA SISENA EDICI DEL ZOOM 08

Aquest tens i vibrant docudrama en rgim de coproducci europea de reconstrucci histrica duna investigaci periodstica rodat en diferents localitzacions i que est protagonitzat per un tossut i insubornable matrimoni, a qui donen vida els famosos actors Franka Potente i Yvan Attal, empesos a perseguir i encalar el fugitiu genocida nazi Klaus Barbie descobert en tota la seva impunitat a Llatinoamrica va guanyar la 6 edici del ZOOM 2008 amb el premi al Millor Telefilm. Una altra de les cintes triomfadores va ser el debut en el camp del llargmetratge de lasturi Sergio G. Snchez, el guionista del clamors xit cinematogrfic El orfanato, qui amb Las manos del pianista, un telefilm de suspens, intriga i corrupci urbanstica en qu un detectiu ha dintentar exculpar un sospits dassassinat va aconseguir els guardons al Millor Director i el Premi del Jurat de la Crtica.

El premi al Millor Gui va recaure en el telefilm alemany 12 heiss: Ich liebe dich de Connie Walther sobre una histria damor entre un interrogador de la Stasi i una detinguda en els darrers anys de lAlemanya comunista. Daltra banda, el guard del Jurat Jove al Millor Telefilm va ser per la comdia familiar sussa Marameo de Rolando Colla. En el marc del festival es van atorgar diferents reconeixements com els que van rebre lactriu Concha Cuetos, lactor lvaro de Luna i la productora catalana Diagonal Televisi. Assenyalar que un dels moments lgids del certamen igualad va ser sense dubte la concorreguda visita de les televisives actrius Anna Barrachina i Cludia Cos de la telesrie catalana Ventdelpl ideada er Benet i Jornet.

I ms enll daplaudir la tasca lloable i difcil dun festival com el ZOOM per ocupar el seu espai i el seu lloc tot cercant lespecialitzaci en el delimitat terreny del telefilm - registre injustament menystingut per dampli i expansiu ress grcies a les desorbitades audincies que proporciona la intractable Televisi i que fa empallidir el gruix del consum de pellcules en sales cinematogrfiques -, magradaria constatar la creixent i nefanda tendncia en molts festivals a la projecci de films en format dvd que donen una pssima qualitat en pantalla gran castigant-nos la vista i fent-nos flaquejar les ganes de veure bon cinema enmig del resignat i callat silenci del respectable. Una tendncia fora estesa al ZOOM i que lentrada gratuta en algunes sessions no eximeix de cap de les maneres. Estaria b que es poguessin resoldre aquests desajustaments ja que un servidor sen va tornar a casa fastiguejat desprs de veure dues cintes seguides a lAtaneu. I si sha de projectar en copia dvd, la qesti s senzilla, sanuncia prviament en el programa i aix tots restem assabentats.

Notcies - Cinema Catal . NET
Els premiats del Zoom 08

lectures: 1690

Joan Millaret Valls

14 de novembre de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small