cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL MILLOR CARTELL DE LA TEMPORADA: LA OLA

Si per algun motiu el darrer film de lalemany Dennis Gansel (Napola, Chicas al ataque) perdurar en la memria de lespectador ser per lexcellent cartell que promociona la pellcula. La Ola, que ha arribat aquest cap de setmana a la cartellera espanyola, s un thriller allionador que es basa en la novella homnima del nord-americ Morton Rhue. Rhue es va fer ress de lexperiment que als anys 60 va dur a terme un professor dHistria de la Cubbberley High School de Palo Alto per intentar explicar el perqu del triomf dels nazis a la societat alemanya. Davant duns estudiants convenuts de la impossibilitat que aix succes als Estats Units, el professor va encapalar la creaci dun moviment autcrata entre els seus alumnes que curiosament va causar furor. Quan lexperiment va comenar a esdevenir perills (alumnes agredits, daltres desplaats per no pertnyer a la secta), lexperiment es va haver de suspendre abans de que causs mals majors.

Malgrat linteressantssim punt de partida, La Ola pateix diversos mals que llasten el seu resultat final. Duna banda, un gui que no sap fer crixer la tensi i explota al final amb un desenlla catastrfic que intenta salvar el titubeig constant. Daltra la presncia dun elenc dactors semi novells que no saben acompanyar lexcellncia interpretativa dun Jrgen Vogel en estat de grcia, i el conservadorisme formal dun film que convidava a crrer majors riscos.

Daquesta manera, el ms destacable de La Ola s el seu cartell, que illustra lescena clau del film (precisament la de major qualitat dramtica i flmica). El ttol (possiblement poc informatiu) ve acompanyat duns taglines tan suggerents com Ha nacido un nuevo rgimen o Creas que no se podra repetir cercant el impacte emocional en un espectador tan sensible a deixar-se atraure per aquest tipus de temtiques. Un grup de joves uniformats es quadren davant el seu lder, un home amb el cap rapat que encapala una salutaci emblemtica. Poques vegades es pot explicar tant duna pellcula amb un cartell; i gaireb mai aquest acaba resultant ms interessant que el propi film.

Notcies - Cinema Catal . NET
L'excellent cartell

lectures: 2983

Gerard A. Cassad

2 de desembre de 2008


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

HE VIST LA OLA AQUEST CAP DE SETMANA I M'HA SEMBLAT CORRECTE PER GENS SORPRENENT
MARI PAU02-12-2008

doncs a mi em sembla molt interessant i perfecte per debatre entre amics
Olga02-12-2008

s OK!
Ernest02-12-2008

Suposo que jo haur vist una altra peli, perqu LA OLA em sembla un bluf total
Roc02-12-2008

de les darreres estrenes ens haurem de fixar en la pellcula La cuestion humana
Esther02-12-2008

comparteixo la opini de l'Esther; La cuestin humana s molt i molt recomanable!!!
Josep M.03-12-2008

Me parece que La Ola es un filme oportunista y de confeccion basica. Ademas su aire de produccion televisiva es inadmisible.
Fede Jarco03-12-2008

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small