cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MASTERS OF HORROR. TEMPORADA II, VOLUM III

MANGA FILMS acaba deditar en DVD una nova entrega de nous episodis de la srie televisiva fantstica i de terror de referncia MASTERS OF HORROR. Es tracta de captols indits a casa nostra, llevat dalguna exhibici puntual en el marc del Festival Internacional de Cinema de Catalunya-Sitges en les seves edicions de 2007 i 2008, corresponents a la srie ideada per Mick Garris i exhibida nicament per la televisi nord- americana. Per la srie televisiva hi han passat des del 2006 prcticament totes les patums del cinema de gnere fantstic i de terror actual - Brad Anderson, John Carpenter, Dario Argento, George Romero, Tobe Hooper o John Landis, entre altres - .

MASTERS OF HORROR TEMPORADA II, VOLUM III presenta, en edici de 2 discos, els episodis VII "El eslabn ms dbil/The screwfly solution de Joe Dante ; VIII ("Valerie en la escalera/Valerie on the stairs de MIck Garris i IX "Derecho a morir/Right to die de Rob Schmidt. La capsa editada per MANGA FILMS cont tamb nombrosos continguts extres com els making of dels tres captols; entrevistes, entre altres, als virtuosos dels efectes especials Greg Nicotero o Lee Wilson; el novellista, guionista, illustrador i director de la pellcula de culte Hellraiser, Clive Barker - guionista de lepisodi Valerie en la escalera - ; o als actors Elliott Gould, Martin Donovan o Christopher Lloyd. Entre altres prestacions que ofereixen els continguts dels extres cal destacar els audiocomentaris incorporats als tres captols de la m dels seus respectius realitzadors.

El eslabn ms dbil de Joe Dante qui havia conduit tamb el captol El ejrcito de los muertos ofereix un estripat, desinhibit i desacomplexat relat apocalptic construt sobre la guerra dels sexes. Joe Dante converteix la violncia de gnere en una plaga que sestn de forma descontrolada i dabast irreversible en la millor tradici incorporada pel recent El incidente de Shyamalan - . Lagressivitat masculina desbocada en forma depidmia. Una plaga testosternica que deixa un reguitzell incalculable de cadvers. Entre el fanatisme religis- amb allusions clares al predicador psicpata de La noche del cazador - i lepidmia bacteriolgica imatges televisives en qu el gra del vdeo esdev en una brillant idea un eixam de mosques parasitries -. Lnica soluci sembla la castraci qumica dels mascles. El captol mant lesperit de la millor srie B: concisi, sintetisme, ritme i ellipsis. I no deixa de resultar impactant i alarmant com la fatigosa crnica negra diria de la violncia domstica pot alimentar tamb el gnere fantstic per esdevenir una autntica plaga crnica.
Fitxa artstica: Jason Priesley (Alan), Kerry Norton ( Anne), Linda Darlow (Bella Sartiano), Elliot Gould (Barney), Brenna 0Brien (Amy).

Valerie en la escalera de Mick Garris ideleg de la srie i autor daltres episodis com Sensaciones extremas s el captol ms vists i luxs a nivell cinematogrfic amb un envejable desplegable de recursos tcnics com picats, contrapicats, grans angulars, desplaaments suaus de cmera o torcades angulacions. En el millor cam de la popular Dimensi desconeguda, aquest episodi explora el fantstic en una residncia de novellistes que no han pogut editar la seva obra. Autors malets, escriptors frustrats, o talents marginals sallotgen en aquesta vella mansi urbana que amaga secrets rere les parets. El protagonista aviat descobrir un fantasma femen que sesvaeix en aquest vetust edifici de la bohmia desmarxada. Aquesta aparici femenina, la Valerie del ttol, est sotmesa per un monstre en la millor tradici de la Bella i la Bstia. El jove escriptor nouvingut est cridat a esdevenir lheroi que alliberar la princesa del monstre diablic. Per resulta que aquestes criatures fantstiques sn fruit de la imaginaci dels literats encapsulats en aquest espai tancat dedicat a la creaci literria. Al final, el captol resulta un brillant exercici metaliterari en qu conviuen creadors i criatures, realitat i ficci, on tot est escrit davantm i el nostre heroi ser un heroi, ben grficament, de paper.
Fitxa artstica: Tyron Leitso (Rob Hanisey), Nicola Lipman (Nancy Bloom), Jonathan Watton (Bruce Sweetland), Christopher Lloyd ( Everett Neely), Susi kaiser ( Patricia Dunbam).

Derecho a morir de Rob Schmidt s un macabre conte que neix del sentiment de culpa i el penediment dun marit que deixa que la seva dona es cremi desprs duna accident automobilstic. La dona, un autntic tros de carn rostit, es debat entre la vida i la mort i noms un transplantament de pell total podria salvar-la. En el ms clssic estil de telefilm de sobretaula, el debat gira entorn del dret a morir desendollant-la o prorrogar lagonia. Enmig daquesta polmica familiar, lesperit de la dona socarrimada buscar revenja durant les seves reiterades aturades clniques per retornar tot seguit a la seva postraci clnica quan es reanimada. Desdoblament fantasmagric que provocar que el marit intenti salvar a la seva dona en una cursa contrarellotge per evitar la seva mort. Lnica soluci ser que el marit, interpretat molt escaientment pel fred, asptic i inexpressiu actor Martin Donovan, narcotitzi a la seva amant i lesquarteri com un diablic doctor per extreuren la pell com si dun dantesc i grotesc vestit es tracts. La conya, la ironia i la broma arriben a un divertit final en qu el marit adlter que no ha pogut salvar in extremis la seva dona retorna a casa per retrobar-se al seu voluptus esperit i s convidat a entrar com si dun nen dolent es tracts: capcot, callat, eixugant-se els peus a lestora per no embrutar tot endinsant-se mesell i acovardit vers la llar, emblema de l espai matriarcal.
Fitxa artstica: Julia Anderson ( Abbey), Martin Donovan( Cliff Adison), Corbin Bernsen (Ira), Robin Sydney (Trish), Linda Sorensen(Pam).

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1486

Joan Millaret Valls

3 de febrer de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

recordo haver vist HOMECOMING i CIGARETTE BURNS, de Dante i Carpenter, al Festival de Sitges. Em van agradar molt, sobre tot la ironia de HOMECOMING.
R.03-02-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small