cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SLUMDOG MILLIONAIRE: BOMBOLLES INDIE

s inevitable: des de fa tres anys els Oscar han dincloure una proposta suposadament indie entre les candidatures, quelcom que sinterpreta com una gest geners de la industria, que obre les portes a pellcules allunyades del mainstream. Ara b, el que entn Hollywood com a producci independent es redueix a quatre parmetres superficials que poc tenen a veure amb un esperit transgressor: actors desconeguts, lleugeresa en largument combinada amb gotes de crtica social, etc.

Slumdog Millionaire s la darrera candidata indie als Oscar. Una pellcula que ala aquesta enganyifa a cotes indites. Ens trobem davant un film molt ms clssic en les seves formes del que presumeix, que basa la seva fora en un gui plantejat dun mode original, per que fora tota la trama a la trampa permanent per que les peces del puzle encaixin. Slumdog Millionaire narra la historia de Jamal Malik, un jove humil, criat als suburbis de Bombay, que un bon dia es presenta a la versi hind del concurs Quien quiere ser millonario? i insospitadament respon correctament a totes les preguntes. El film aprofita el pretext del programa de televisi per mostrar-nos, un cop ms, les misries del Tercer Mn: Jamal coneix les respostes per que aquestes tenen sempre relaci amb un fet traumtic de la seva curta per complicada vida. Per a que lartefacte funcioni, el gui ha dacoblar les peces com bonament pot, quelcom que no sempre es resol amb astcia. Ms aviat saprofita de la bona fe dun espectador abstret amb la proesa impossible de Jamal per tapar els immensos forats de la trama.

Fins aqu les crtiques. Per que lxit del film es basa en les seves imperfeccions, assimilades com a frmula per assolir all del que manquen la majoria de produccions nord-americanes: nima. Amb lexcusa de situar la historia a la India, Danny Boyle sapodera dun entorn idoni per la lleugeresa (daltra banda, s difcil trobar un director ms idoni per aproximar un film made in USA a Bollywood que lallucinogen autor de Trainspotting). Aix, la darrera proposta indie de lAcademia s un mer aperitiu autoconscient, una pellcula bombollejant que, malgrat la visi demacrada duna ndia corrupte, no pretn ms que entretenir lespectador. I malgrat laparent originalitat del gui, mostra un respecte absolut als terrenys coneguts (el desenlla del film s tan predictible com insubstituble). Aix doncs, Hollywood ens ven com a independent una pellcula cent vegades vista (i cent vegades gaudida, per que no dir-ho?). Qui enganya a qui? Boyle a lAcadmia o aquesta a lespectador?

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Slumdog Millionaire

lectures: 1555

Gerard A. Cassad

15 de febrer de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

per mi la peli de l'any: una obra mestra!!
Fer16-02-2009

doncs per mi molt facilona i poc creble
Lucas16-02-2009

s una bona peli. Podr tenir un aire clssic per no crec que enganyi a ning. El pblic surt satisfet del visionat. Al passi que vas anar el pblic va acabar aplaudint.
Q.16-02-2009

considero que guanyar els oscar per hi ha pelis molt millors (El intercambio, The Reader, Frost Nixon, Valkiria...)
Leli16-02-2009

No entenc com pot haver arribat a la final dels Oscar. Aix defineix la baixa qualitat d'aquest any.
Marc16-02-2009

Potser no cal confondre: dels Oscar no cal fiar-se gens, per la pellcula no crec que sigui pas dolenta (una cosa no treu l'altra).
Ernest Vilalta Prax16-02-2009

ahir vaig veure Slumdog millionaire i volia aprofitar per recomanar-la completament;
Moni17-02-2009

s una merda com un piano de cua!
25-02-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small