cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TOULOUSE ESDEV LA CAPITAL DEL CINEMA LLATINOAMERIC DURANT DEU DIES

Del 20 al 29 de mar tindr lloc els 21 Rencontres de Cinmas dAmrique Latine a la ciutat occitana de Toulouse, una de les principals i ms valorades mostres dedicades al cinema daquest vast i immens continent llatinoameric que tenen lloc en tot el territori francs. Deu dies de projeccions en diferents sales de la ciutat aix com en diferents pobles i ciutats de les rodalies afavorint lamplificaci del festival fora de la capital en una mostra de lloable descentralitzaci que fa que un pblic encara ms extens pugui tenir accs a una cinematografia mal coneguda o directament marginada en el nostre continent europeu. La cerimnia inaugural del dia 20 de mar anir a crrec de la pellcula argentina Amorosa soledad de Martin Carranza y Victoria Galardi que ser presentada per la seva codirectora i lactriu Ins Efron, un projecte nascut en la secci dajuda a enllestir projectes encallats que s Cine en Construccin i que es realitza amb conveni tamb amb el Festival Internacional de Cine de San Sebastin. Altres fites assenyalades seran la projecci de la cinta xilena Tony Manero de Pablo Larrain que obrir una nova secci que sestrena enguany, Cine sense Fronteres, el dilluns 23 cinta. El dimecres 25 de mar en una sessi especial sexhibir argentina Una semana solos de la debutant Celina Murga, premi Fipresci al festival de Gijn, que inaugurar una nova edici de Cine en Construccin i ser presentada pel seu guionista i productor Juan Villegas el 25 de mar. Mentre que el divendres 27 de mar es podr veure grcies a lesponsoritzaci del canal ARTE en una nova sessi especial la preestrena de Salamandra de largent Pablo Agero.

La secci oficial comptar amb 7 llargmetratges completament indits en sl francs que competiran pel premi Coup de Coeur. Entre els ttols escollits trobem El nio pez de largentina Luisa Puenzo, que ja va passar pel festival de Berln, i les estrenes en primcia mundial de films com Impulso de lequatori Mateo Herrera o Gallero de largent Sergio Mazza. 7 ttols ms entre primeres i segones obres optaran al premi Dcouverte de la crtica francesa amb predomini del cinema argent i amb lestrena dun altre projecte forjat en lapartat de Cine en Construcci, Gasolina del guatemalenc Julio Hernndez Coln, i lestrena mundial de Irrespirable de Matas Pinochet Garca. En la secci Documentals, novament 7 cintes hauran de veure-se-les per conquerir el premi Signis.

Els Rencontres de Toulouse obren aquest any una altra secci anomenada, Autre Regard, que acollir una selecci de llargmetratges de ficci i documentals que comparteixen un enfocament estilstic radical i innovador. La seccions paralleles Panorama Ficci i Panorama Documentals mostraran cintes daquest any o del precedent completament indites a Toulouse com Linha de passe del brasiler Walter Salles o Rio ligna 174 del tamb brasiler Bruno Baretto. Igualment el certamen francs dins lapartat Re(voir) donar oportunitat de repescar i retrobar una bona colla de films ja estrenats en territori francs com Agnus dei de largentina Luca Cedrn, Mutum de la brasilera Sandra Kogut o Los bastardos del mexic Amat Escalante. Centenars de pellcules conformen laposta daquest reputadssim festival que dedicar tamb retrospectives al Nou Cinema Argent, el documental xil post Pinochet o un homenatge al cinema cub, indissolublement lligat a la ICAIC, Instituto Cubano del Arte y de la Industria Cinematogrfica.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Amorosa soledad


lectures: 1493

Joan Millaret Valls

19 de març de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small