cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL PROVADOR DE COSES, AMB GUI ORIGINAL DE JAUME CABR, VEN ENTRADES UN ANY ABANS DE LA SEVA ESTRENA EN CINEMA

Les persones que aquests dies gaudeixen de lespectacle de La Passi a Esparreguera tenen la oportunitat, per primer cop al cinema catal, de comprar dues entrades anticipades al preu duna per la pellcula El provador de coses un any abans de la seva estrena. El film, amb gui de Jaume Cabr i dirigida per Oriol Ferrer, s una barreja de drama, comdia i cinema fantstic.

Aquests tiquets donaran accs a les sales del Circuit Catal de Cinema Digital durant els primers quinze dies de projecci de la cinta. Toni Espinosa, productor de El Provador de coses veu en accions daquestes caracterstiques una manera de motivar i apropar-se al consumidor de cinema.

Ignacio Farrs Iquino va rodar a lany 1952 la primera pellcula en catal desprs de la Guerra Civil. El Judes tenia La Passi dEsparreguera com a marc de la trama i va ser interpretada majoritriament pels actors amateurs daquesta localitat. El proper mes de juny, gaireb 60 anys desprs, El provador de coses vol repetir aquella especial experincia cinematogrfica: escenari Esparreguera, el marc La Passi i els actors majoritriament la gent del poble.

Jaume Cabr ha estat lencarregat de desenvolupar la histria i el gui de El provador de coses, la cinta pensada per repetir lexperincia cinematogrfica desenvolupada per Iquino. Cabr, un dels escriptors catalans contemporanis ms llegits i per qui lescriptura s un acte necessari, aporta al projecte tota la seva experincia en cinema i televisi. Laltre pea important s lOriol Ferrer, qui sestrena com a director dun llargmetratge per a cinema per que porta quasi 20 anys treballant com a primer ajudant de directors de la talla de Vicente Aranda, Adolfo Aristarain, Ventura Pons o Cesc Gay.

Des del primer moment, tot lequip de producci de la pellcula va ser conscient del repte que suposa avui en dia omplir una sala de cinema. s per aix que, fins i tot abans del rodatge previst pel proper mes de juny, es vol aprofitar totes les oportunitats. La Passi, aquesta impressionant manifestaci artstica arrelada a Catalunya, t la capacitat de convocar a ms de 10.000 persones noms a les representacions dEsparreguera. El provador de coses tamb t una vinculaci amb La Passi i per tant, tots els assistents son potencials espectadors i poden des de ja comprar dues entrades al preu duna en un estand informatiu al mateix Teatre dEsparreguera.

Tots aquests compradors podran fer-se una fotografia amb el protagonista (de cartr pedra) i vestits de romans a lestand que Enunai Produccions ha situat al vestbul del Teatre de la Passi. Les instantnies formaran part dels crdits finals de la cinta tamb com agrament a la collaboraci i confiana en aquest projecte.

El proper mes de Juny, Esparreguera, situada als peus de la Muntanya de Montserrat respirar durant 2 mesos cinema per tot arreu. Aquesta localitat tornar a vibrar amb el comenament del rodatge duna nova pellcula als seus carrers, quasi 60 anys desprs, El provador de coses, una histria diferent al Judes per que comparteix nexes duni a la rodada durant els anys 50: Esparreguera com a escenari, els seus habitants convertits en actors de cinema, La Passi com a marc.

El responsables del canal HBO han adquirit els drets per cable de El provador de coses per emetre la pellcula a travs de la seva filial europea a 12 pasos: Repblica Txeca, Eslovquia, Hongria, Romania, Moldvia, Bulgria, Polnia, Crocia, Eslovnia, Srbia-Montenegro, Bsnia- Herzegovina i Macednia. Aix demostra que s tracta de quelcom ms que una histria local, s un projecte que desperta inters ms enll de Catalunya.

Notcies - Cinema Catal . NET
Jaume Cabr

lectures: 1395

Redacci

24 de març de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small