cinema catal� . caT
Notícies anteriors
NEGRE BUENOS AIRES, DEL LLEIDET RAMON TRMENS INAUGURA LA 15 MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERIC DE LLEIDA

Aquest divendres 27 de mar comena una nova edici de la Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida i per la seva inauguraci sha triat en primcia mundial lestrena de la coproducci hispano-argentina "Negre Buenos Aires" del realitzador lleidet Ramon Trmens. El codirector i coguionista de la premiada pellcula "Joves" (2005) ha ambientat Negre Buenos Aires en els convulsos anys 2000, en plena crisis argentina del fams corralito, i est protagonitzada per un empresari catal que travessa una greu crisi personal i professional i que vol muntar un negoci millionari. La cinta s un thriller farcit dintrigues, tracions i venjances en qu sofereix la imatge menys turstica possible de Buenos Aires i en la pellcula hi trobem la participaci dactors catalans com Francesc Garrido o Jordi Dauder.

Durant la cerimnia dobertura que tindr lloc en el Teatre Principal a les vuit de la tarda satorgaran sengles guardons a lactriu espanyola Angela Molina i lactor cub Jorge Perugorra, Premis dHonor de la Mostra. Aquest reconeixement pblic anir acompanyat de dues breus retrospectives conformades per quatre ttols representatius de cadasc de la seva extensa filmografia. Altres guardons anunciats son el que rebr Diego Galn com a crtic cinematogrfic, guionista, director i actualment asessor del Festival de San Sebastin. Aquest premi anomenat Angel Fernndez Santos ha arribat a la seva quarta edici i el guard lentregar el guanyador de lany passat, el crtic lex Gorina.

Entre la llarga llista de pellcules llatinoamericanes que participaran a Lleida convindria destacar alguns assenyalats ttols que han participat i han estat premiats certmens internacionals que conformen la seva secci competitiva: Tony Manero del xil Pablo Larran en qu es retrata amb cruesa el tarann psicpata dun imitador del personatge del ttol que va ser interpretat per John Travolta a Fiebre del sbado noche ambientat durant els primers anys de la dictadura de Pinochet; La ventana de largent Carlos Sorn en qu es retrata una altra histria mnima protagoniotzada per un avi durant un dia i que podria semblar un remake de Fresas salvajes dIngmar Bergman; La buenva vida del xil Andrs Wood que va ser escollida com a millor pellcula iberoamericana en els Goya; el segon llargmetratge del mexic Rodrigo Pla desprs de la contundent i asfixiant La zona o la ltima proposta del veter director argent Alberto Lecchi la coproducci amb Espanya El frasco amb Daro Grandinetti i Leticia Bredice en una bonica histria construida a partir de la relaci que sestableix entre un conductor dautobs i una mestra descola.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1448

Joan Millaret Valls

25 de març de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

a mi Joves em va agradar molt; cladr est atents a Negre Buenos Aires...
Lluc25-03-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small