cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PRESENTACI DEL LLIBRE DIRECTORES DE CINE EN CATALUA, A L'ACADMIA DE CINEMA CATAL

Aquest dijous s'ha presentat al Club Social de la SGAE a Catalunya el llibre de Mag Crusells, Directores de cine en Catalua: de la A a la Z, editat per Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona (UB).

Es tracta dun diccionari amb tots els cineastes que han dirigit pel.lcules a casa nostra (375 veus), amb una petita biografia i la seva filmografia complerta. Lautor, que ha fet una recerca durant anys, s el secretari del Centre dInvestigacions Film-Histria, del Departament dHistria Contempornia de la UB, a ms de professor dHistria del Cinema a la Facultat dHumanitats de la Universitat Internacional de Catalunya. El doctor Crusells s tamb un reconegut especialista en la Guerra Civil espanyola.

Aquest llibre demostra que el cinema catal es quantitativament ms important del qu sembla, ja que ha estat oblidat en la majoria dhistries del cinema espanyol. Per aquesta ra, el diccionari - que properament hi ser penjat a la web de la UB est escrit en llengua espanyola, amb la intenci de difondre al pblic darreu la cinematografia catalana.

Directores de cine en Catalua: de la A a la Z (254 pgs.) ha comptat amb el suport de lAcadmia del Cinema Catal. I s linici duna collaboraci entre aquesta nova entitat i la UB.

Notcies - Cinema Catal . NET
Un instant de la presentaci del llibre

lectures: 1595

Redacci

27 de març de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

a veure si aix s'aconsegueix valorar per fi el cinema catal
Cesc27-03-2009

per alg li podia dir al senyor que ha escrit el llibre que Catalunya s'escriu en NY i no en ...
Roc27-03-2009

si, fa una mica de mal a la vista!
Valent27-03-2009

S'ha de pensar que potser aquesta s una bona forma d'arribar a lectors no catalans, cosa que est fora b.
Enric Espiligeta27-03-2009

El nostre pas en catal s'escriu Catalunya, de la mateixa forma que en angls Catalonia i en francs Catalogne. Com aquest llibre est escrit en castell, per arribar als lectors en aquesta llengua, ho he escrit Catalua.
L\'autor del llibre18-04-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small