cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA MSICA DE MAURICE JARRE PERDURAR EN EL TEMPS

El passat cap de setmana va morir el compositor francs Maurice Jarre a ledat de 84 anys, vctima dun cncer.

Maurice Jarre va assolir lxit al 1962 amb la partitura de Lawrence de Arabia de David Lean, pel qual va guanyar el seu primer Oscar. Naixia una llegenda.
La collaboraci cinematogrfica amb Lean el consagraria com un dels compositors ms influents del panorama mundial. Al 1965 va aconseguir el seu segon Oscar per la banda sonora de Doctor Zhivago (el tema de Lara es va convertir en un himne generacional) i al 1984 per Pasaje a la India va obtenir la seva tercera estatueta daurada, sengles pellcules del director britnic.

Maurice Jarre va composar ms de 160 partitures cinematogrfiques. Va treballar amb grans realitzadors com John Frankenheimer (El tren), Alfred Hitchcock (Topaz), John Huston (El hombre que pudo reinar), Peter Weir (Unico testigo, El club de los poetas muertos), Franco Zeffirelli (Jess de Nazareth), Elia Kazan (El ltimo magnate) i Richard Brooks (Los profesionales), entre altres.
La seva primera composici va ser pel curtmetratge Htel des Invalides (1952) del cineasta Georges Franju.
El compositor havia celebrat els seus 50 anys de carrera al 2006 amb un concert a l Auditorium de Lyon, la seva ciutat natal, on va estar present el seu fill Jean-Michel Jarre, un precursor de la msica electrnica.
El compositor va tenir tres fills: el msic Jean-Michel Jarre, la decoradora Stphanie Jarre i el guionista Kevin Jarre (Glory, Rambo II, Tombstone i La momia).

El passat mes de febrer, el festival de Berln li va atorgar un Os dOr pel conjunt de la seva trajectria.
Un compositor que va portar la seva mgia al Palau de la Msica (Barcelona) i als Congressos de Msica de Cinema de Valncia.

Maurice Jarre amb aquesta ancdota resumia les dificultats del seu treball: En una pellcula, el compositor s lltima anella duna pesada cadena. Amb freqncia, es troba davant del productor que est ansis per estrenar la seva pellcula. Aix que tot succeeix massa despresa. Per a 'Lawrence de Arabia', em va donar sis setmanes per composar dues hores de msica.

El desert mai loblidar!
Notcies - Cinema Catal . NET
Maurice Jarre


lectures: 1468

Jaume Claver

31 de març de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

La banda sonora de DOCTOR ZHIVAGO forma part de les grans melodies del segle XX
Loles01-04-2009

I la de LAWRENCE D'ARABIA tamb s molt i molt bona...
Merc01-04-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small